Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк обмежує клієнтам важливу послугу – яку саме

Клієнти не розуміють, чому банк без пояснень зменшує кредитний ліміт до мінімуму

Колаж: Pro Гроші

Клієнтам ПриватБанку зменшують кредитний ліміт без причини

Колаж: Pro Гроші

Декілька українців поскаржилися на ПриватБанк протягом 1-2 днів. Причому проблема виникла однакова, відповідь від фінустанови також у всіх випадках стандартна.

Свої скарги клієнти залишили на порталі "Мінфін" у розділі відгуків.

Що сталося у користувачів банківських послуг

Троє людей розповіли історії, що дуже схожі за змістом. Бувши активними користувачами послуг ПриватБанку, відповідальними клієнтами без заборгованості, вони спостерігали періодичне збільшення кредитного ліміту на картках. Але на початку листопада українців несподівано позбавили можливості брати для власних потреб банківські кошти у великому обсязі.

На сайті користувач під ніком sergeyhh465 зауважив, що на його карті ліміт знизився до 5 000 грн. При цьому він ніколи не прострочував платежі, активно користувався послугами ПриватБанку, відповідально ставився до термінів погашення заборгованостей тощо. Клієнт зауважив, що має досить високий дохід – понад 100 тисяч грн, часто мандрує світом, через що періодично користується кредитним лімітом, його рейтинг – 520 (показник вищий, ніж у 95% українців, як зазначає Українське бюро кредитних історій).

Схожа ситуація в Ігоря Молодовського. Маючи ліміт 200 тисяч, його несподівано зменшили до 5 тисяч. Проблем з погашенням, історією тощо ніколи не було.

"Користувався кредитними інструментами банку, зокрема "оплатою частинами", не допускав прострочень. Дві карти gold, "для виплат" та "універсальна". Кредитний ліміт за останньою карткою раніше регулярно самостійно підвищувався банком та досяг 200 000 грн. З початком війни достроково погасив усі кредити без будь-яких прострочок. Маю щомісячний стабільний дохід у 50 000-70 000 грн та гарну кредитну історію", – розповів пан Ігор.

Що цікаво, при зверненні до оператора ПриватБанку, клієнт отримав відповідь, що ліміт зменшили через мінімальну активність на картці. За слів Ігоря Молодовського, все відбувалося якраз навпаки.

Що говорять в банку

На фінансовому порталі подібних історій чимало. Під кожною скаргою є відповіді працівників фінустанови, проте всі шаблонні. У ПриватБанку зауважують, що ліміт встановлюється для кожного клієнта індивідуально та розраховується за допомогою складної математичної моделі, що включає сотні факторів.

Зокрема, враховується динаміка руху коштів і позитивна кредитна історія, хоча вони не є єдиними причинами, на підставі яких приймається остаточне рішення. Щобільше, ліміт по кожній картці переглядається системою регулярно, тобто надалі банк може переглянути рішення та підняти ліміт.

Рекомендується активно користуватися послугами ПриватБанку, зберігати гарну кредитну історію картки, щоб алгоритм врахував усі чинники та змінив некоректне для клієнта рішення.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у Monobank знову оновлення. Також ми повідомляли, чи можна сформувати фінансову подушку на 5-10 років.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.