Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

По 30 000 грн на сім’ю: хто може подати заявку на нові фінансові виплати

Кошти надає Всесвітня продовольча програма ООН у співпраці з органами влади та неурядовими організаціями

Фото: УНІАН, World Food Programme. Колаж: Pro Гроші

Деяким українцям призначать благодійні виплати

Фото: УНІАН, World Food Programme. Колаж: Pro Гроші

Деякі українці можуть подати заявку на фінансову допомогу протягом 4 місяців. Гроші належать сім’ям, в яких є особи з інвалідністю І чи ІІ групи. Благодійна підтримка здійснюється тільки для мешканців Миколаєва.

Про це йдеться на офіційному сайті ADRA Ukraine.

Фінансові виплати стали можливі завдяки Всесвітній продовольчій програмі ООН, яка співпрацює з місцевою владою та іншими неурядовими організаціями. Окремо українцям пропонують гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів.

Ті родини, які потребують коштів на цільові потреби, можуть зареєструватися у програмі "Перехідна грошова допомога". Вона передбачає фінансову підтримку вразливих верств населення протягом 4 місяців. Одна особа може розраховувати на 1 500 грн кожного місяця, загалом у сім’ї виплати призначають максимум 5 людям.

Тож найбільша сума, яку можна отримати, становить 30 000 грн. Важливою умовою благодійної діяльності є перебування родини у складних життєвих обставинах. Наприклад, батьки виховують дітей, але не мають змоги забезпечити їх необхідними благами, тож були змушені звернутися по тимчасову допомогу від держави.

Для підтвердження таких умов і затвердження виплат потрібно надати оригінали документів:

  • паспорта чи ID-картка;
  • РНОКПП;
  • свідоцтва про народження дитини;
  • довідки від держорганів щодо отримання грошової підтримки;
  • номеру IBAN дорослого представника.

Також кошти призначать особам з інвалідністю І та ІІ групи за наявності документів. Необхідно, щоб потенційний отримувач виплат пройшов індивідуальну реєстрацію та надав медичний висновок про встановлення інвалідності.

Останній день подачі заявки – 18 жовтня. Реєстрацію здійснюють у відділеннях міського територіального центру надання соціальних послуг.

Фінансова допомога ВПО

Раніше ми розповідали, що внутрішньо переміщеним особам, які проживають у чотирьох областях України, виплачуватимуть по 3 600 грн на місяць протягом трьох місяців. Допомогу організувала християнська організація World Vision у Дніпропетровській, Харківській, Чернівецькій та Миколаївській областях.

Критеріями вразливості для родин є:

  • домогосподарство очолює жінка;
  • серед членів сім’ї є вагітна жінка чи годувальниця;
  • родину очолює особа похилого віку;
  • присутні неповнолітні діти;
  • хтось з родичів має хронічні захворювання;
  • є особи з обмеженими можливостями.

Важлива умова призначення коштів – відсутність за останні три місяці фінансової підтримки від інших міжнародних організацій. Плюс родина повинна мати нестабільні доходи, а сукупний середній заробіток на одну особу не може становити більше 5 400 грн.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українцям нададуть гранти до 5 тисяч євро та розповідав, хто може отримати і як подати заявку. Також ми повідомляли, що деякі військові можуть розраховувати майже на 188 тисяч гривень, але є дві умови.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.