Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Затримки "бойових": чому українським військовим не приходять деякі виплати

Військовослужбовці отримують різні види виплат під час війни, і деякі з них приходять невчасно

Фото: ОК "Південь", Уніан. Колаж: Pro Гроші

Затримки "бойових" відбуваються в самому війську

Фото: ОК "Південь", Уніан. Колаж: Pro Гроші

Українським військовослужбовцям та їхнім сім'ям держава надає різні види фінансової допомоги. Зокрема, захисники і захисниці мають посадові оклади, нарахування за звання, а також "бойові".

Однак у деяких випадках з виплатами "бойових" виникають проблеми. Ганна Маляр, заступниця міністра оборони України, пояснила в національному телемарафоні, у чому причина, та коли чекати грошей.

Проблема у документації

З початку повномасштабного вторгнення Росії, 24 лютого 2022 року, військовослужбовцям виплачують додаткову фінансову допомогу у розмірі 30 тис. грн, або ж 100 тис. грн за безпосередню участь у бойових діях.

Ці гроші Міністерство оборони перераховує у війська. І вже там, за словами Маляр, відбуваються затримки.

"Іноді бувають затримки саме "бойових". Пов'язані з тим, що для їх виплати потрібно, щоб командири щомісяця надсилали певні документи, які підтверджують, де, коли, скільки днів знаходився військовослужбовець, і на їх підставі вже виплачуються гроші", – пояснила Маляр.

Вона додала, що саме через документацію бувають невчасні виплати, але ці випадки поодинокі, і Міноборони намагається розібратися з кожним.

В Україні оновили перелік громад для виплат ВПО

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, що в оновлений перелік громад, які розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), додали ще одну. Це Марганецька міська територіальна громада Нікопольського району Дніпропетровської області.

Тепер внутрішньо переміщені особи з цієї громади мають право на грошову допомогу від держави. Ми вже розповідали, що подати заявку на виплати можна ще до 1 жовтня. Проте читайте, чому у ВПО не приймають повторні заявки.

Ми писали і про те, у яких випадках держава вимагатиме від ВПО повернути гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.