Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пільги для студентів: до якого числа потрібно подати заявку для переведення на бюджет

Уряд прийняв рішення перевести понад 80 тисяч студентів з контрактної форми навчання на бюджетну

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Кабмін надав право низці категорій студентів-контрактників перевестись на бюджет

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Нещодавно Уряд затвердив механізм переведення категорій студентів з контракту на бюджет. Студенти, які хочуть перевестися на бюджет повинні подати документи на переведення до 15 листопада 2022 року.

Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Хто має право перевестися на бюджет

Ухвалене рішення стосується:

  • дітей загиблих захисників України у віці до 23 років;
  • учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни (особи, які визнані учасниками бойових дій, особами з інвалідністю внаслідок війни);
  • дітей (у віці до 23 років) учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни;
  • жителів особливо небезпечних територій (особи, які проживають на/перемістилися з тимчасово окупованих Росією територій України в умовах воєнного стану на території громад, що розташовані в районі проведення бойових дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні на території територіальних громад).

"Усі студенти з цих категорій, які були зараховані на контракт до 2021 року включно, зможуть продовжувати навчання за кошти держави", – повідомляє прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Загалом уряд планує перевести на бюджет 80 тисяч студентів. Для реалізації проєкту виділять 363 млн гривень.

Які документи потрібно надати

  1. Витяг з реєстру територіальної громади.

    Документ має підтверджувати відомості про місце проживання особи станом на 24 лютого 2022 року або містити інформацію про зареєстроване місце проживання чи про зняття з нього на підставі відомостей ДМС.
  2. Документ про освіту, здобуту в закладі, який розташований на території відповідних територіальних громад.

    Він може стати у нагоді, якщо інформації у згаданому реєстрі немає або місце проживання знято з реєстрації до 24 лютого 2022 року.

Куди надавати документи

Документи разом із заявою про переведення необхідно подати керівнику свого навчального закладу. Після верифікації поданих документів інформацію про студента вносять до Єдиної державної електронної бази з питань освіти в модулі "Здобувачі освіти".

До якого числа потрібно подати документи

Для переведення на бюджет у 2022 році внести дані про студента до ЄДЕБО виш має до 15 листопада. Студентів, дані про яких внесуть пізніше, переведуть на бюджет лише у 2023 році.

Варто зазначити, що переведення здійснюватимуться за рахунок невикористаних місць державного замовлення у 2022 році, а також наявності вакантних (вивільнених) місць. За відсутності останніх можливе збільшення обсягу державного замовлення.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які студенти можуть отримати повістку. Також ми розповідали, чи можуть мобілізувати викладачів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.