Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деяких українських студентів переведуть на бюджет – хто отримає пільги

Важливе рішення щодо оплати навчання студентів затвердили на засіданні уряду

Колаж: Pro Гроші

Частину українських студентів переведуть на бюджет

Колаж: Pro Гроші

Українських студентів, які стали внутрішніми переселенцями (ВПО) або перебувають на тимчасово окупованих територіях (ТОТ), переведуть у вишах на бюджетну форму навчання.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Відповідну постанову прийняли на засіданні уряду 12 жовтня.

Документ дозволить перевести на навчання за державні кошти наступні категорії студентів:

  • ті, хто проживають на тимчасово окупованій території, території проведення воєнних (бойових) дій або перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні);
  • внутрішньо переміщені особи, які виїхали з таких територій;
  • діти загиблих захисників України;
  • учасники бойових дій;
  • українці, що отримали інвалідність внаслідок війни та їхні діти.

Крім того, документ визначить механізм переведення на навчання за державні кошти вищевказаних категорій, що здобувають фахову передвищу чи вищу освіту та зараховані до закладів фахової передвищої (вищої освіти) державної та приватної форми власності в минулих роках на контрактних умовах.

Українцям виплачуватимуть по 900 гривень за допомогу ВПО

В Україні збільшили розмір компенсації людям, які надали тимчасове житло внутрішнім переселенцям у межах програми "Прихисток". Якщо раніше українці, які безкоштовно прихистили переселенців, отримували 450 гривень, то з 1 жовтня ця сума становить 900 гривень.

Важливо, що йдеться саме про програму "Прихисток". Вона також передбачає грошову компенсацію за житлово-комунальні послуги тим, хто безкоштовно розмістив у своєму будинку чи квартирі переселенців після 24 лютого 2022 року.

Як уточнив у своєму Telegram представник Кабінету міністрів Тарас Мельничук, розмір фінансової допомоги збільшили через наближення опалювального сезону. Відповідно, таку суму українці отримуватимуть до березня 2023 року.

Він також пояснив, що компенсація розраховується в розмірі 30 гривень на один людино-день.

Раніше ми писали про те, яку допомогу можуть отримати українці від міжнародних організацій. Також ми розповідали, що деякі українці, які постраждали від війни, можуть отримати допомогу через "Дію".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.