Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Остерігайтесь ризикованих місць: де українці можуть легко втратити гроші

Розповідаємо про те, де саме ваші заощадження точно будуть в безпеці, аби ви не переживали

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть захистити свої заощадження

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Зберігання великих сум грошей вдома не є надійним та безпечним способом. Саме це може зробити вас більш вразливими до крадіжок та втрати фінансів. Однак є певні місця, які надій збережуть ваші заощадження.

Про це пише чат-gpt.

Чому не варто зберігати гроші вдома:

  • ризик крадіжок. Гроші, які зберігаються вдома, можуть стати легкою здобиччю для злодіїв, які можуть зламати двері або вікна, щоб потрапити в вашу оселю та вкрасти гроші;

  • ризик втрати. Гроші вдома можуть бути піддані ризику пожежі, повені, розкрадання або інших негативних природних та соціальних подій;

  • відсутність забезпечення. Вдома гроші не захищені страховкою, як вони можуть бути на банківському рахунку.

Замість того, щоб зберігати гроші вдома, ви можете розглянути такі безпечніші й надійні альтернативи:

  • банківські рахунки. Відкрийте банківський рахунок і зберігайте гроші на ньому. Банки зазвичай надають гарантії безпеки та страхування депозитів до певної суми;

  • депозити. Розгляньте можливість розміщення грошей на депозитному рахунку у банку, де вони будуть збережені та приносити проценти;

  • інвестиції. Розгляньте можливість інвестування грошей у фінансові інструменти, такі як акції, облігації чи інші інвестиційні продукти;

  • електронні фінансові послуги. Використовуйте електронні системи оплати та фінансові додатки для зручного та безпечного зберігання грошей.

І запамʼятайте, що зберігання ваших коштів у фінансових установах є більш безпечним і надійним способом забезпечення їх безпеки та стабільності.

В яких валютах варто зберігати заощадження

Раніше в коментарі сайту Pro Гроші професор та економіст Олексій Плотніков розповів про те, що українці можуть зберігати свої гроші не лише в доларах та євро. Безпечно буде також мати швейцарський франк та британський фунт. Це залежить від того, яка мета ставиться перед українцями.

Наприклад, швейцарський франк більш консервативний, а також він має найменший відсоток у світі, адже дана валюта вважається досить стабільною і не має сильної динаміки.

А от британський фунт дещо програє, адже є кілька випадків, коли він знецінився. Наприклад, так сталося після того, як країна даної валюти вийшла із Європейського Союзу. Ще раз випадок повторився після пандемії коронавірусу.

Ще більше інформацію про те, в якій валюті наразі найбезпечніше зберігати ваші заощадження, ви можете знайти в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші вже пояснював про те, що таке "мокрі" гривні та чому їх обмінюватимуть безплатно. Ще ми розповідали про пошкоджені купюри, які з'явилися в українських банках.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.