Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ощадбанк здивував клієнтів нововведенням: що можна робити безплатно з 1 жовтня

Комісії за зняття коштів у мережах банкоматів не буде, якщо клієнт не виходитиме за межі місячного ліміту

Фото: Ощадбанк/Facebook, УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнтам Ощадбанку скасували комісію за зняття готівки за кордоном

Фото: Ощадбанк/Facebook, УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ощадбанк зробив сюрприз преміум-клієнтам, які користуються платіжними картками установи за кордоном. З 1 жовтня українці матимуть змогу отримувати готівку в банкоматах безплатно, тобто комісії за зняття коштів більше не буде. Звісно, тільки в межах встановленого ліміту.

Про це повідомив голова правління Ощадбанку Сергій Наумов.

Зазначається, що преміум-клієнти фінансової установи, які мають картки Mastercard World Elite та Visa Infinite, будуть знімати готівку в мережах банкоматів за кордоном безплатно. Але поки загальна сума не перевищить 10 тисяч грн на місяць в еквіваленті євро. Це передбачено тарифними пакетами:

  • "Мій комфорт";
  • "Мій рахунок";
  • "Моя картка";
  • "Зарплатний".

Як уточнив Сергій Наумов, послуги для преміум-клієнтів Ощадбанк надає у спеціальному центрі в Києві та у преміум-зонах, розташованих по всій Україні. Що стосується оплати в торгово-сервісній мережі за кордоном, то досі діє ліміт під час розрахунків гривневими картками – до 100 000 грн на місяць. На валютних рахунках обмежень немає.

"До речі, нещодавно Ощад скасував комісію 1%, яка застосовувалась при розрахунках нашими картками в інших країнах", – додав голова правління банку.

Що треба знати про розрахунки картками за кордоном

Перебуваючи в іншій країні, варто слідкувати за тим, у якій валюті ви розраховуєтеся за товари та послуги. Завжди обирайте євро, якщо перебуваєте в державі ЄС, та долари, якщо подорожуєте Сполученими Штатами Америки. Так ви зможете уникнути подвійної конвертації та заплатити за більш вигідним курсом.

Ще один нюанс – правильно обрати платіжну систему. Найпоширенішими є Visa та Mastercard. Різниця між ними в тому, що одна система здійснює подвійну конвертацію в Європі, інша – одразу переводить гривні в євро. Тобто вибір повинен залежати від того, в якій країні ви перебуваєте:

  • Visa спочатку конвертує гривні у долари, а потім долари переводить у євро;
  • Mastercard конвертує гривні в євро, а потім – у долари.

Отже, українцям, які перебувають у США, вигідніше користуватися картками Visa, щоб оминути шлях подвійної конвертації. А при розрахунках у Європі варто зупинити вибір на платіжній системі Mastercard, аби не платити комісію двічі.

Також пам’ятайте, що курс валют розраховується відповідно до банківських показників за платіжними картками на дату списання. Вони можуть відрізнятися від значень, встановлених на дати оплати та блокування. За цим варто слідкувати, щоб одного дня не побачити на рахунку меншу суму, ніч очікувалося.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Ощадбанк запроваджує важливу послугу та розповідав, кому знадобиться нововведення. Також ми повідомляли, що користувачів Mastercard чекає масова заміна кредитних карток.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.