Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нова можливість для українців – уряд змінив умови отримання одного із видів допомоги

Українська влада збільшила термін подачі документів на отримання грошової допомоги у розмірі 5 тисяч гривень

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Постраждалі від підриву Каховської ГЕС можуть подати заявки на допомогу до 31 жовтня

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці, які постраждали від підтоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС мають змогу подати заявку на одноразову грошову допомогу. Уряд розширив термін прийому письмових прохань. Тепер це можна зробити до 31 жовтня.

Про це повідомили в пресслужбі Черкаської міської ради.

Що потрібно для подачі заяви на допомогу

Грошова допомога у розмірі 5 000 гривень доступна незалежно від того, чи є постраждалі зареєстрованими як внутрішньо переміщені особи, чи отримують щомісячні виплати на проживання. Однак для отримання цієї допомоги необхідно надати деякі документи, зокрема:

  • документ, який посвідчує особу, такий як паспорт чи "єДокумент";
  • документ, який підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • свідоцтва про народження дітей.

Варто зазначити, що заявники не зобов'язані звітувати про те, на що саме були витрачені отримані кошти. Це спрощує процес отримання допомоги для тих, хто потерпів від наслідків підтоплення.

Що відомо про підрив Каховської ГЕС

Уранці 6 червня відбулося часткове руйнування дамби Каховської ГЕС, що призвело до серйозних наслідків. Українська влада заявила про причетність росіян до підриву. Вони тримали контроль над гідроелектростанцією ще з лютого 2022 року. Своєю чергою, російська окупаційна адміністрація стверджувала, що дамбу Каховської ГЕС пошкодили обстріли з боку ЗСУ під час нічних бойових дій.

Ця катастрофа відбилася на багатьох населених пунктах, які були затоплені. Численні житлові будинки постраждали від води. Жертвами стали сотні людей. Тисячі жителів втратили своє майно та були змушені покинути свої домівки, шукаючи притулок у віддалених містах.

Хто з українців зможуть отримати додаткові виплати до 150 тис. гривень

Українці можуть отримати грантову допомогу на розвиток бізнесу. Це стосується внутрішньо-переміщених осіб, які переселились у п'ять областей. Програму грантів оголосила благодійна організація "СОС Дитячі Містечка", яка надає до 150 тисяч гривень для створення або відновлення бізнесу.

Допомога доступна батькам родин з дітьми з ВПО, що проживають чи зареєстровані в таких областях:

  • Полтавська;
  • Київська;
  • Івано-Франківська;
  • Чернівецька;
  • Львівська.

Щоб отримати допомогу необхідно мати статус ФОП, який був призупинений або готовий бути відкритим у найближчий місяць. Учасники також отримають тривале офлайн-навчання від фахівців, консультації та менторський супровід у реалізації бізнес-плану.

Раніше ми повідомляли, які три види допомоги можна отримати через "Дію". Також ми писали, що ПриватБанк виплатить деяким українцям по 2 200 грн.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.