Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не одна, а дві зарплати – хто з військових отримає такі виплати

Розповідаємо, як військовослужбовці можуть подвоїти свою заробітну плату і що для цього потрібно зробити

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як військовим отримувати дві зарплати

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Усі військовослужбовці щомісяця отримують своє грошове забезпечення, яке залежить від їхньої посади, обов'язків тощо. Проте дехто з них зможе подвоїти свої виплати за певних умов.

Про це йдеться у Законі України.

Хто може отримувати дві виплати

Роботодавець військових, що знаходяться на службі, може залишити за ними їхнє колишнє місце роботи й відповідно продовжувати платити зарплату.

Тож, якщо роботодавець вирішить й надалі платити своєму працівнику на службі, той зможе паралельно отримувати й грошове забезпечення за службу, й зарплату зі своєї цивільної роботи.

Гроші нарахують, якщо військовий проходить:

  • строкову військову службу;
  • військову службу за призовом осіб офіцерського складу;
  • військову службу за призовом під час мобілізації на особливий період;
  • військову службу за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період або прийнятих на військову службу за контрактом, зокрема, шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення.

Коли військових можуть взагалі позбавити виплат

Раніше ми вже писали, у яких випадках бійці ЗСУ під час дії воєнного стану можуть не отримувати кошти від держави.

Зазначається, що у першу чергу військовослужбовцям не нараховуватимуть посадового окладу, якщо вони були виведені у розпорядження командирів.

Така ситуація складається часто, особливо, коли військовослужбовець визнаний обмежено-придатним або непридатним до військової служби з переоглядом через певний термін.

Також військовий може залишитися без виплати, якщо його не включили до бойових розпоряджень – у такому випадку від не отримає від держави доплату в розмірі 30 тисяч гривень.

Як військовим отримати виплати при пораненні

Військові, які захищають суверенність нашої держави та зазнали поранень під час війни на території України, мають право на грошові державні виплати.

Зазначається, що після поранення військовослужбовець може розраховувати на декілька видів виплат: грошове забезпечення військовослужбовця, виплата "бойових"(тобто додаткової винагороди в сумі 100 тис. грн) та одноразова грошова допомога.

Наголошується, що виплата додаткової винагороди здійснюється за період перебування на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я, включно з часом переміщення з одного лікарняного закладу охорони здоров’я до іншого, а також перебування у відпустці для лікування після тяжкого поранення за висновком військово-лікарської.

Розмір виплати за поранення залежить від того, якими є наслідки цього самого поранення.

Раніше ми також розповідали, чи зменшать військовим виплати. Також ми пояснювали, що варто знати про компенсацію та виплати відпускних для військовослужбовців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.