Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Військовим можуть зменшити виплати? Що чекає на Україну, якщо Захід припинить надавати допомогу

Зеленський заявив, що відносини України з країнами Африканського континенту мають будуватися на взаємоповазі до територіальної цілісності, мови, суверенітету та традицій

Фото:  Офіційне інтернет-представництво Президента України. Колаж: Pro Гроші

Володимир Зеленський зустрівся з представниками ЗМІ 11 африканських країн

Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України. Колаж: Pro Гроші

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із представниками засобів масової інформації з 11 африканських країн. На зустрічі він зробив заяву, у якій назвав головний ризик для української фінансової системи.

Про це можна дізнатися з відео на офіційній сторінці президента в Facebook.

Про що говорили на зустрічі

Зазначається, що в Україні, попри повномасштабну війну, виплачуються щедрі компенсації всім військовим. Вони отримують доплати залежно від своїх бойових завдань. Наприклад, військовослужбовцям "на нулі" нараховують доплату у розмірі 100 тисяч гривень на місяць. Також виконуються усі соціальні зобов'язання. Однак із цим можуть виникнути труднощі, якщо не буде підтримки з боку Заходу.

За словами Володимира Зеленського, у такому випадку може виникнути криза, яка негативно позначиться на ході війни. Водночас це не зупинить українське протистояння з російськими окупантами.

"Я вам скажу відверто – без підтримки буде дуже складно. Тому що всі гроші, які Україна заробляє, всі ми віддаємо нашим військовим. Якщо не допомогти нам із соціальною підтримкою, без цього буде дуже складно. Треба буде або зменшуватиме підтримку військовим, виплати їм, або не давати соціальну допомогу. Тобто це в будь-якому випадку буде криза. Чи впливатиме вона на хід війни? Так. Чи зупинить це нашу боротьбу? Ні", – заявив голова держави.

Президент України також наголосив, що наша країна зацікавлена у стратегічному партнерстві з державами Африканського континенту.

Володимир Зеленський також подякував журналістам за проведену розмову та увагу до України. Він висловив упевненість у тому, що світова більшість буде з нашою державою, підтримуючи захист від агресії та міжнародне право.

Про що ще говорив Зеленський

Президент України Володимир Зеленський також звернув увагу на Балкани. Глава нашої держави вважає, що Росія може розпалити там нову війну.

Під час пресконференції він заявив, що, якщо ж партнери ніяк не відреагують, буде ескалація конфлікту. Наголошується, що країна-агресорка буде намагатися зробити все можливе, щоб одна балканська країна воювала з іншою.

Також глава держави зауважив, що Росія діє разом з Іраном на Близькому Сході.

Крім того, ворог нагнітає ситуацію і в Молдові, аби усунути проєвропейський уряд.

Наголошується, що Москва має плани на Африку, адже там росіяни втручаються в ситуацію за допомогою ПВК "Вагнер", бойовиків якої тренують на території Білорусі.

Чи будуть в Україні вибори весною 2024 року

Вибори-2024 в Україні залежать від західних партнерів. Зазначається, що якщо союзники допоможуть розв'язати чотири питання, то політичним перегонам – бути.

Також наголошується, що в ОП не було розмов щодо підштовхування чи примусу до проведення виборів.

Якщо вам цікаво дізнатися умови для виборів наступного року, то ознайомитися з цією інформацією ви можете у нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми вже розповідали, які умови пришвидшення контрнаступу ЗСУ. Також ми писали про орієнтовні втрати нашої армії у війні з російськими окупантами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.