Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Найкраща інвестиція? Чому українцям потрібно вкладатися в золото вже зараз

Розповідаємо, скільки зараз коштує унція золота та що буде з дорогоцінним металом найближчим часом

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Інвестиція в золото – один із надійніших способів зберігання заощаджень зараз

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці зберігають свої заощадження по-різному. Хтось купує іноземну валюту або залишає їх у гривні, а хтось вкладається у дорогоцінні метали, зокрема в золото. За рік цей метал подорожчав на чверть, а це набагато більше, ніж пропонують за депозитами в банках.

Про це повідомляє видання CNBC.

Чому зараз потрібно купувати золото

Деякі українці продовжують шукати надійний спосіб зберігання заощаджень, аби не втратити їх. За даними аналітиків, зараз найвигідніше вкладати кошти в золото. Його вартість зростає дуже швидко й незабаром може досягти нового цінового рекорду.

"Якщо взяти період з березня 2022-го по березень 2023 року, то можна побачити, що тройська унція (вагою 31,1 г) подорожчала з 56 429 гривень до 70 876 гривень. Тобто, фактично ціна зросла на чверть", – кажуть аналітики.

Вони також вважають, що вартість цього дорогоцінного металу зростатиме й надалі, адже для цього є всі підстави. Наразі вартість однієї унції становить 1 940,68 долара (71 732,73 гривні). У серпні 2020 року було встановлено ціновий рекорд, тоді золото коштувало 2 075 доларів за унцію (76 697,56 гривні).

За словами аналітиків, продовження купівлі золота центральним банком є гарною ознакою для довгострокових цін. У 2022 році був встановлений 55-річний максимум, адже центральні банки скупили 1 136 тонн цього дорогоцінного металу.

Також вони зазначили, що вже найближчими тижнями ціна на золото може оновитися до історичного максимуму й це не стане короткостроковою тенденцією. Метал утримуватиме високу вартість протягом найближчих років.

Золото можна добути самостійно

Такий метал можна знайти в комп’ютерах, ноутбуках і телефонах, адже він майже не впливає на сигнали, що передаються через контакти мікропроцесора.

Ним вкривають поверхню материнської плати, процесора, HDD (жорсткий диск), контактів мікрочипів. Звісно, на великі обсяги розраховувати не варто, можна зібрати максимум 1-2 грами з усіх компонентів ПК.

Самостійно можна добути золото, але краще не ризикувати та всю непотрібну техніку вдома віднести фахівцям, які за додаткову плату здійснять процедуру видобутку.

Раніше ми розповідали, як потрібно заощаджувати вже зараз. Також ми писали, чому жінки інвестують краще за чоловіків. Більше про інвестиції в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.