Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Навіть не за всі гроші світу – скільки коштують страви у ресторані Клопотенка

Кухар вже відкрив чимало закладів та видав кілька книг, які руйнують стереотипи про українську кухню

Фото: УНІАН, klopotenko. Колаж: Pro Гроші

Євген Клопотенко хоче поліпшити культуру харчування в Україні

Фото: УНІАН, klopotenko. Колаж: Pro Гроші

В Україні продовжують відкривати нові заклади. Одні з них є досить успішними й вони продовжують працювати, незважаючи ні на що. Це саме стосується і ресторану переможця проєкту "МастерШеф" Євгенія Клопотенка, який називається "100років".

Сайт Pro Гроші дізнався, скільки коштують страви у закладі Євгенія Клопотенка.

Найдорожче у ресторані вам обійдеться сет з восьми страв на двох, який називається "Пізнавай Україну". Коштує він 1 550 гривень. Друге місце за ціною займає основна страва "Лісова козуля", за яку ви віддасте 775 гривень.

Найдешевшими у закладі виявились закуски. Наприклад, сало з українськими спеціями коштує 130 гривень.

Меню закладу "100років"
Меню закладу "100років"
Фото: Pro Гроші

Що відомо про Євгена Клопотенка

Головна мета кухаря – поліпшення культури харчування в Україні та посилення статусу української кухні у світі. На це спрямовані всі його проєкти. Він відкрив чимало закладів та видав кілька книг про українську кухню.

У березні 2019 року Євген разом з Інною Поперешнюк відкрили у Києві ресторан "100років". Він презентує принципово нову сучасну форму української кухні. При розробці концепції ресторану чоловік поставив собі за мету показати, якою б українська кухня була, якби не Радянський Союз, і зруйнувати стереотипи про те, що українська їжа – це тільки борщ і вареники.

Також у 2020 році завдяки Євгенію Клопотенку питання покращення харчування в освітніх закладах України було підняте на державний рівень. Протягом 2020-2021 років відбулися значні зміни у законодавчих нормах, які регулюють харчування дітей у навчальних закладах. Наприклад,

  • ухвалено новий Санітарний регламент та Порядок і норми харчування у закладах освіти;
  • розроблені методичні рекомендації щодо здійснення закупівель;
  • виділялись кошти на переобладнання їдалень.

В рамках робочої групи Євген та команда Cult Food розробили збалансоване та сучасне чотиритижневе меню для шкільних їдалень. Вже з 1 вересня 2021 року всі дитячі садочки та школи України перейшли на нові стандарти та норми харчування.

Карпачов, Холоденко та Суббота: у кого одна консультація коштує найдорожче

Раніше ми вже писали про те, що після гучного скандалу з експертом психології Спартаком Субботою українців почали цікавити й інші медійні психологи України. А зокрема те, скільки вони заробляють.

Наприклад, медійний психолог Дмитро Карпачов зізнався, що його робота коштує досить дорого. За особисту консультацію у відомого психолога ви віддасте 400 доларів. А ось Наталія Холоденко бере 500 євро за годинну консультацію.

Більше інформації ви знайдете в нашому матеріалі.

Раніше сайт Pro Гроші писав про економних мільярдерів і розповідав, які речі вони ніколи не купуватимуть. Також ми повідомляли, які особливості має найбільший круїзний лайнер вартістю 1 мільярд доларів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.