Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Економні мільйонери: 5 речей, які не купують багаті люди

Маючи мільйони, різко з’являються бажання витратити кошти даремно – на речі, які не мають практичного застосування

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Речі та предмети, які не будуть купувати багаті люди

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Люди з середньостатистичними доходами мають слабкість – витрачати кошти на речі, які не відповідають їхньому бюджету. Чи мріяти про предмети розкоші, які ніколи не зможуть придбати. Тож вони заздрять багатіям, вважаючи, що обов’язково купували би дороговартісні речі, маючи мільйони. Але багатство не можна накопичити, не вміючи правильно розпоряджатися бюджетом. І люди зі списку Forbes знають це як ніхто.

Сайт Pro Гроші розповідає, на які покупки шкодують гроші багатії та на що ніколи не витратять свої фінанси.

Зміст
1.Розкішні костюми, сукні та взуття
2.Гаджети і техніка
3.Імпульсивні покупки
4.Фастфуд
5.Житло за завищеною ціною

Розкішні костюми, сукні та взуття

Звісно, в особливих випадках, коли треба відвідати важливий захід, пройтися по червоній доріжці чи вийти на сцену, ніхто не дорікне знаменитостям дешевим вбрання. Світові бренди – постійні гості на подіях, де статус дійсно цінують і намагаються продемонструвати найяскравіше.

Але в повсякденному житті багатії не будуть купувати елітний одяг, щоб вийти в ньому в магазин, піти в гості чи навіть на роботу. Вони віддають перевагу зручності, хоча велику роль в цій тенденції зіграло скасування "суспільства споживання". Сьогодні хизуватися грошима і статусом через наявність брендового одягу та дорогих аксесуарів у побуті – це несмак.

Гаджети і техніка

Ніхто не сперечається з фактом наявності у мільйонерів дорогої техніки. Але вони рідко женуться за брендом і купують річ тільки через лакшері-статус. Бо що головне для зайнятої успішної людини? Якість роботи, комфорт користування, швидкість реагування тощо. Їм байдуже, хто виробник телефону, головне, щоб він максимально виконував покладені на нього функції.

Одним з найдорожчих у світі смартфонів є Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond за 48,5 млн доларів. Він покритий 24-каратним золотом і прикрашений масивним рожевим діамантом на задній панелі. Але важко уявити, щоб хтось зі списку Forbes мав бажання володіти цим технологічним витвором. Наразі телефон належить дружині найбагатшої людини Азії.

Імпульсивні покупки

Навряд чи багатії заробили би мільйони, не вміючи ефективно розпоряджатися власними грошима, а розкидаючись ними на необдумані покупки. Імпульсивне бажання мати дорогі парфуми чи сумочку – характерна особливість середнього пласту суспільства, представники якого розуміють, що не можуть дозволити собі яхту чи автомобіль, коли заманеться.

Успішна людина не витрачає час на примхи, бо знає, що це не допоможе збільшити дохід. І заспокоює внутрішнього "Дональда Дака" тим, що в будь-який момент здатен придбати дорогу річ.

Фастфуд

Звісно, це теж не прерогатива, бо люди різні. Хтось може полюбляти нездорову їжу, не відмовляючись від неї попри наявність коштів на більш вишукані та дорожчі продукти. Втім більшість успішних людей слідкують за здоров’ям і розуміють, що фаст-фуд не допоможе подовжити життя, а тільки скоротить його. Тож мільйонери віддають перевагу здоровому та правильному харчуванню.

Житло за завищеною ціною

Раніше ми писали про будинки, в яких живуть світові мільярдери та українські зірки. Дивлячись на розкішні маєтки за сотні мільйонів доларів, важко повірити в цей пункт. Але ж дорога нерухомість і невигідна – різні речі. Багатії не будуть інвестувати в особняк чи квартиру в Монако, якщо ціна не відповідає якості.

Часто при купівлі нерухомості вирішальним фактором є не вартість чи переваги, а інвестиційна привабливість. Бо велика кількість надбагатих людей вкладають фінанси в житло, щоб згодом продати його набагато дорожче. Так вони доводять вміння примножувати доходи за рахунок великих витрат, які потім окупаються сторицею.

Наприклад, мільярдер Воррен Баффет у 1971 році купив будинок за шалені на той час 150 000 доларів. А через десятиліття виставив його на продаж за 11 мільйонів доларів. Тож наявність великої кількості нерухомості в однієї особи не означає, що вона не має самоконтролю в питанні шалених витрат. Це може бути поглядом у майбутнє, коли ціни піднімуться і зроблять власника ще багатшим.

Раніше сайт Pro Гроші писав, за яке житло багатії готові віддавати величезні гроші. Також ми повідомляли, на яких машинах їздять українські топ-блогери та скільки вони коштують.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.