Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На життя не вистачає? Як українські біженці живуть на виплати в Європі

Мало хто замислюється над тим, що в європейських країнах і рівень життя геть інший, а тому іноді виплат може не вистачити

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть отримати додаткові гроші

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Чимало українців через повномасштабне вторгнення переїхали до інших країн. Майже всюди у Європі переселенці можуть отримати державну допомогу. Всюди ця сума є різною, але варто розуміти, що й рівень життя у кожній країні різний. Саме через це десь цих виплат може просто не вистачати.

Про це розповідає блогерка Ольга Резнікова.

Наскільки комфортно українські біженці живуть на європейські виплати

Державна допомога, яку отримують біженці, здається чималою. Все тому, що вона становить приблизно від 500 євро до 1 тисячі євро та більше. І в порівняні це здається великою сумою, адже в Україні переселенці отримують лише 2 тисячі гривень.

Але мало хто замислюється над тим, що в європейських країнах і рівень життя геть інший. Через це цих виплат не завжди вистачає для комфортного проживання, якщо людина, наприклад, не працює паралельно та не отримувати більше грошей.

Нагадаємо, що біженці повинні виконувати певні обов’язки для отримання цих виплат:

  • шукати роботу або ж в ідеалі працювати та звітувати кожного тижня у центр зайнятості;

  • винаймати житло самостійно;

  • відвідувати мовні курси, які є обов’язковою умовою для отримання виплат.

Велика Британія

У цій країні одна людина може отримувати 368 фунтів. Здавалося б це непогано, але 150 фунтів щомісяця йде лише на транспорт. А за інші 150 фунтів можливо лише з’їсти один раз комплексний обід. Виходить, що у цю суму не враховується житло, яке людина має самостійно оплачувати, якщо вона не живе у спонсора.

Данія

Тут ви можете отримати 850 євро на одну людину. Сума теж досить велика. Однак врахуйте, що з цих грошей сплачується індивідуальний податок, який становить приблизно 42% від цієї суми. Виходить, що на руки українці отримують 490 євро, мінус приблизно 350 євро за житло. І залишається трохи більше, ніж 100 євро на саме проживання на цілий місяць.

Норвегія

Країна виплачує переселенцям з України 540 євро на людину. Але після початку мовних курсів переселенець вже може отримати 1 тисячу 400 євро на місяць. Та з цієї суми вже потрібно платити за оренду житла, яка може становити приблизно 1 тисячу євро.

За що можуть оштрафувати українців в Польщі

Українцям, які пересуваються на велосипеді чи електричному самокаті дорогами загального користування, потрібно дотримуватися певних правил дорожнього руху. Адже за їх порушення працівники муніципальної поліції Польщі мають право оштрафувати громадян.

Щодо розміру штрафів, то він загалом залежить від вчинених правопорушень. Суму, яку треба буде заплатити за порушення, шукайте тут.

Раніше ми розповідали, що українцям за кордоном хочуть суттєво зменшити підтримку. Також ми писали, чому шукати роботу за кордоном стало безпечніше.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.