Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як дізнатися розмір майбутньої пенсії вже зараз: покрокова інструкція

В Україні створили "калькулятор", який допоможе розрахувати виплати

Колаж: Pro Гроші

Суму пенсії ви дізнаєтеся одразу

Колаж: Pro Гроші

В Україні вже до кінця цього року планують підвищити мінімальну пенсію. Для українців Пенсійний фонд створив функцію, аби самостійно порахувати, якими для вас будуть фінансові виплати від держави.

Розповідаємо, як порахувати свою майбутню пенсію.

Що таке "пенсійний калькулятор"

Це електронний сервіс, який спрощено прогнозує розмір вашої пенсії в майбутньому. Для цього необхідно ввести деякі дані, а саме:

  • вік;

  • стаж роботи;

  • ваш заробіток.

Як розрахувати пенсію

Авторизація. Для початку необхідно зайти на сайт Пенсійного фонду та відкрити там вкладку "Портал персональних послуг". Далі ви обираєте вкладку "Пенсійний калькулятор", а після цього вас очікує авторизація. Її можна здійснити за допомогою кваліфікаційного електронного підпису (КЕП) або ж Дія.Підпис чи BankID.

Алгоритм розрахунку пенсії. За замовчуванням в алгоритмі вже вказаний варіант "За введеними даними". Однак, якщо вибрати варіант "З урахуванням стажу, що буде набуто до пенсійного віку", то ви зможете спрогнозувати майбутню пенсію.

Необхідні ваші дані. На цьому етапі вже будуть вказані ваші персональні дані. Однак необхідно їх перевірити і, якщо виникне необхідність, актуалізувати. Можливо, необхідно коригувати вік, стать тощо.

Вкажіть період трудової діяльності. Якщо під час використання ви виявили, що певних місць роботи у переліку немає, то ви можете внести їх вручну. Потрібно натиснути на кнопку "Додати період".

Після цього можете вводити місце роботи, період, який ви там пропрацювали, а також розмір щомісячної заробітної плати. Щоб зберегти слід натиснути кнопку "Додати".

Якщо ж вам необхідно навпаки видалити певний період, то натискайте на кнопку "Видалити", яка знаходиться у рядку періодів вашої трудової діяльності.

Зберігайте дані та розраховуйте пенсію. Коли ви вже перевірили всі дані та внесли всі місця роботи, вам необхідно натиснути на кнопку "Зберегти та розрахувати". Після цього калькулятор автоматично розрахує вашу майбутню пенсію, а також збереже всі введенні дані для майбутніх розрахунків. Вони відображатимуться під час наступного входу до "Пенсійного калькулятора".

Як отримати результат

Після того, як ви виконаєте всі дії, у вас з'явиться сума прогнозованої пенсії. Якщо ви ще хочете отримати і протокол розрахунку, то необхідно натиснути кнопку "Протокол розрахунку", який зʼявиться на екрані.

Якщо ж ви хочете навпаки видалити свої дані, які ви вводили, виберіть кнопку "Очистити та оновити за даними ПФУ".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.