Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти ПриватБанку та Ощадбанку знову втратили гроші – у чому причина

Часто працівники банків навіть не пояснюють причину, чому сталася проблема та як її вирішити

Колаж: Pro Гроші

Все частіше українці скаржаться на проблеми з банкоматами

Колаж: Pro Гроші

На лідера роздрібного банківського ринку України "ПриватБанк" і другу за розмірами активів фінансову установу "Ощадбанк" знову скаржаться клієнти. Цього разу проблеми сталися з банкоматами.

Свої відгуки користувачі послуг залишили на порталі Мінфін.

Втрата коштів повторилася учетверте

Клієнт ПриватБанку зазначив у гнівному повідомлені, що за останні сім місяців банкомат чотири рази не видавав йому гроші з картки, тоді як сума з рахунку списувалася. Востаннє проблема виникла 12 жовтня, коли чоловік планував забрати 4 тисячі гривень. Він не розуміє, чому, будучи клієнтом національного банку, змушений страждати через несправність установки та постійно залишатися в мінусі.

ПриватБанк відреагував на скаргу, пообіцявши виправити ситуацію. Проте, як і в минулі рази, не вказав на причину проблеми. Рекомендацій, як уберегти свої гроші від подібного випадку, також немає.

"Перепрошуємо від імені банку за можливі незручності. Для прийняття рішення по заявці нам необхідно отримати звіт про залишок коштів на пристрої, інкасувати його. Ми намагаємося встигнути дати відповідь в обіцяний вам термін", – таке повідомлення від установи залишили на порталі.

Змінювати місце проживання невигідно

З нестандартною проблемою стикнувся клієнт Ощадбанку. Він користувався банкоматом, але картка застрягла в установці. Довелося звертатися у відділення за перевипуском. З цього місця почалася дивина. Виявилося, що українець відкрив рахунок у м. Ромни (Сумська область), але на період зняття коштів жив в іншому населеному пункті.

Цей факт став перепоною дистанційного перевипуску карти. У відділені відмовилися перевести в готівку особисті гроші, які зберігалися на рахунку. Причиною вказали реєстрацію в іншому регіоні.

"Начебто "зробили" заяву, щоб перевести гроші з рахунку на нову карту, яку видали у відділенні, сказали, протягом доби гроші переведуть, минуло два тижні – нічого не сталося. Мабуть, відкривши рахунок в Ощадбанку, людям не можна переїжджати", – завершив історію постраждалий.

У відповідь отримав повідомлення від співробітників Ощадбанку: прохання надати інформацію для перевірки, а саме – ПІБ, номер телефону, область та адресу відділення, куди було звернення для переказу коштів між рахунками.

Публічного пояснення причин, чому була відмова в перевипуску карти, Ощадбанк не надав.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що на Харківщині працює пересувне відділення Укрпошти. Також ми повідомляли, що бюджет цього року знову змінять.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.