Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Монетизація публічності: скільки платять за перегляди в TikTok

Іноді ваш дохід може коливатися від сотень до десятків тисяч доларів

Фото: pexels

Українці можуть заробляти у соціальній мережі

Фото: pexels

Наразі соціальна мережа TikTok досить популярна в Україні. Адже блогерів, яких ми там бачимо щодня, знають ледь не всі люди. Вони рекламують бренди, заклади, курси. Блогерство стало для деяких українців не просто хобі, а справжньою професією, завдяки якій можна заробити чималі суми.

Сайт Pro Гроші розповідає про те, скільки насправді платять блогерам за перегляди в TikTok та як вивести ці кошти.

Як та скільки можна заробити гроші у соціальній мережі

  • Вбудовані віртуальні подарунки

Сьогодні прямі трансляції стали одним з найефективніших способів заробітку у ТікТок. Наприклад, лише за кілька годин ви можете заробити від 20 до 300 доларів, а то й більше. Абсолютний рекорд належить австралійцеві Джейкі Боему. Чоловік просто спав у прямому ефірі, а за це йому вдалося заробити 34 тисяч доларів.

  • Фонд творців – кілька центів за 1 тисячу переглядів

Creator Fund – один з вбудованих інструментів монетизації. З цього фонду платять тим блогерам, які мають мінімум 10 тисяч підписників та 100 тисяч переглядів впродовж місяця. Тобто, вам можуть заплатити 2 – 3 центи за тисячу переглядів. Якщо ви блогер-мільйонник, то цілком спокійно вам вдасться заробити від 9 до 40 доларів на день.

  • Спонсорство та реклама

У цей спосіб ваш дохід може коливатися від сотень до десятків тисяч доларів. Усе залежить від популярності блогера. Наприклад, раніше Алекс Охеда, в якого раніше було близько 8 мільйонів підписників, міг заробити до 20 тисяч на одному відео. Бренди також доволі часто платять кілька сотень доларів лише за те, що ви робите пости з їхніми продуктами.

Також не забувайте, що політика TikTok прагне захистити своїх користувачів, то співпраця у цій соціальній мережі має бути офіційною. Тобто, щоб оформити стосунки між брендом і блогером, на платформі створено Creator Marketplace.

Для цього вам варто перейти на обліковий запис Creator у налаштуваннях профілю. Потім треба натиснути TikTok Creator Marketplace, щоб керувати акаунтом. А далі треба встановлювати ставки для спонсорських відео та редагувати профіль.

Тоді бренди отримають доступ до вашої статистики та пропонуватимуть співпрацю. Однак зверніть увагу, що ви не зможете обирати бренди для співпраці.

У такому випадку ваш заробіток залежатиме від кількості підписників:

  • за 100 000+ підписників можна заробити від 100 до 200 доларів за рекламу;
  • від 200 000 до 1 млн підписників — 250-500 доларів;
  • понад 1 млн підписників — від 1 000 доларів і вище.

Як вивести гроші з акаунту

Якщо у вас справи з блогерством підуть вверх, то на акаунті будуть поступово накопичуватися кошти. Вивести їх досить легко. Для цього варто додати платіжні дані та дотримуватися правильного алгоритму виведення.

Наприклад, в Україні гроші можна вивести за допомогою міжнародної платіжної системи PayPal. Мінімальна сума виведення з TikTok — 10 доларів. Якщо ви берете участь у кількох функціях чи програмах монетизації, то і прибутки ваші будуть розкидані по різних розділах в межах відділу "Баланс".

Аби отримати гроші від подарунків під час прямих ефірів, то треба:

  • перейти у TikTok;

  • натиснути на "Профіль" у правому нижньому куті;

  • в меню у верхньому лівому куті знайди "Параметри та конфіденційність", після чого натисніть "Баланс". Там можна буде переглянути кількість своїх монет та купити їх, а ще побачити усі свої прибутки, винагороди та монетизувати їх.

Загалом виведення коштів може тривати до 15 календарних днів. Однак якщо протягом цих днів ви так і не отримали свій заробіток, то варто звернутися у підтримку.

Раніше ми розповідали, що українку звільнили через вірусне відео у Tik-Tok. Також ми писали, чи варто заходити у TikTok українському бізнесу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.