Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Місія нездійсненна? Чи можливо вкластися в $100 на день в Буковелі

Розповідаємо про розцінки на відпочинок на одному з найдорожчих курортів України

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Буковель – один із найдорожчих курортів України

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Буковель – один із найвідоміших гірськолижних курортів країни. Він також відомий своїми захмарними цінами, які стають ще вищими в період новорічних свят.

Розповідаємо, чи можливо вкластися в бюджет $100 на один день відпочинку в Буковелі.

Проживання

Якщо ви хочете відпочивати в преміальних умовах, то ви можете обрати 5-зірковий Radisson Blu Resort Bukovel. Це єдиний готель в регіоні у своїй категорії, який відповідає міжнародним критеріям.

Для того, щоб відпочити тут в період новорічних свят, вам доведеться віддати майже 6 500 грн за ніч у стандартному номері. Якщо ви хочете стандратну кімнату з балконом або видом на гори, то ціна буде вищою на декілька десятків євро.

Вартість проживання в преміальних апартаментах стартує від 7 000 грн за ніч. Варто зазначити, що у вартість проживання в Radisson Blu Resort Bukovel, не входять сніданки.

Якщо ви хочете зекономити на відпочинку, вам варто звернути увагу на готелі, які знаходяться не в центрі міста.

Наприклад, поблизу Буковелі знаходиться селище Поляниця. Там ви може знайти віллу, де вартість стандартного двомісного номеру з окремими ліжками становить 900 грн за ніч. Можна також зняти номери напівлюкс і люкс. Їхня вартість варіюється від 1 200 грн до 1 800 грн за ніч.

Харчування

Обід в ресторані MontBlanc при п’ятизірковому готелі Radisson Blu Resort Bukove обійдеться вам дорожче. Наприклад, за котлету по-київськи вам доведеться заплатити 300 грн, за класичний салат Цезар – 250 грн, за традиційний борщ з пампушками – 160 грн, за вареники – теж 160 грн.

За один прийом їжі при готелі, який знаходить в центрі курорту, ви можете заплатити від 200 грн.

Пообідати в бюджетному готелі в селищі Поляниця ви можете й за 130 грн.

Зимові активності

Взимку до Буковелі насамперед приїжджають для того, щоб покататися на лижах і сноубордах. Тому більша частина бюджету йде на придбання скі-пасів, так званих абонементів на підйомники.

Цього року один підйом на гору обійдеться в 270 грн. Найвигідніше купувати абонемент одразу на пів дня або день, в залежності від того, як довго ви хочете кататися. Такі скі-паси коштують 770 грн і 1 120 грн відповідно.

Спорядження

За даними сайту бронювання готелів Hotels Bukovel, ціни на комплекти споряджень залежно від категорії становлять:

  • лижі – від 150 до 400 грн на день;
  • сноуборд – від 150 до 425 грн на день.

Чи вистачить $100 на один день активному туристу

Сайт Pro Гроші підрахував загальну суму вартості відпочинку протягом одного дня в Буковелі. Зауважимо, що під час підрахунку враховувалась найнижча ціна найнеобхідніших послуг, водночас ми не брали до уваги додаткові витрати.

  • проживання – 900 грн;
  • триразове харчування – 390 грн;
  • скі-пас – 770 грн;
  • спорядження – 150 грн.

У сумі виходить 2 210 грн. Нагадаємо, що за нинішнім курсом, $100 становить трохи більше 3 600 грн.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чи можлива масова міграція з України цієї зими на тлі масованих ракетних обстрілів. Також ми розповідали, як зміняться ціни на продукти перед зимовими святами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.