Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мешканцям Херсонщини виплатять гроші – на яку допомогу можуть розраховувати

Жителі нещодавно окупованих територій, які звільнили від агресора, зможуть отримати всі виплати

Фото: novograd. Колаж: Pro Гроші

Мешканці Херсонщини скоро отримають пенсії

Фото: novograd. Колаж: Pro Гроші

Обласний центр Херсонської області та частина населених пунктів регіону звільнені від російських агресорів. Тож мешканці сіл і міст зможуть отримати грошове забезпечення, а саме — пенсії та допомогу від держави.

Деталі розповідає "Соціальна інформаційна платформа".

Як отримати пенсійні виплати

Поступово на деокупованих територіях проводять відновлювальні роботи. Зокрема повернулася адміністрація Херсону та області, працівники Національної поліції та Служби безпеки. Виконувати обв’язки доставки посилок і фінансового забезпечення готова Укрпошта.

Як повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, пенсійні виплати за всі місяці окупації безперешкодно перераховували на особисті рахунки українців. Гроші щомісяця накопичувалися на картках і спеціальних рахунках в Ощадбанку. Тепер люди можуть забрати всю суму у відділенні поштового оператора або зняти з банківської карти.

У другому випадку мешканцям доведеться зіткнутися з перешкодою у вигляді значних руйнувань банківської інфраструктури через бойові дії. Тобто знайти працюючий банкомат з коштами деякий час буде нелегко. Але завжди можна тимчасово змінити механізм виплати пенсії. Потрібно лише звернутися до керівника громади або представника військово-цивільної адміністрації з проханням отримання коштів через Укрпошту.

"Мобільні відділення почнуть розвозити пенсії відразу після отримання дозволу від військових, зважаючи на безпекову ситуацію. Також у Херсоні заплановано поновлення роботи стаціонарного пункту", – запевняють у Мінінтеграції.

Допомога від держави та міжнародних партнерів

Жителі всіх територій, що знаходилися під окупацією, мають право на отримання фінансової підтримки від уряду України та міжнародних благодійних організацій. Зокрема херсонцям належать виплати від Товариства Червоного Хреста і Міжнародної організації з міграції. Ці суми надходять через Укрпошту або на персоніфіковані банківські рахунки.

Українцям потрібно звернутися в обласну військову адміністрацію або до міської/сільської ради, повідомивши про свою потребу в допомозі. У структурах мають підготувати списки осіб і сформувати відомості. Людям передбачено виплати у розмірі 1 200 грн одноразової допомоги від від Товариства Червоного Хреста, а також 2 200 грн від Міжнародної організації з міграції.

Існують умови призначення: програму спрямовують на людей, які жили в окупації та на момент звільнення фактично перебували у населеному пункті. Як уточнили в Міністерстві, наразі Херсонщина вже отримала близько п’яти мільйонів гривень, які виплатили більш ніж п’яти тисячам громадян.

Раніше сайт Pro Гроші писав, хто може подати повторну заявку на отримання допомоги. Також ми повідомляли, що ВПО можуть втратити державні виплати.

Більше новин про допомогу українцям під час війни читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.