Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Літо диктує свої правила? Який офіційний курс побачимо вранці 8 червня

З'ясовували, чи варто бігти до обмінника в передостанній день робочого тижня та яку політику веде Національний банк

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Євро та злотий почали дорожчати

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ввечері в середу, 7 червня, Національний банк встановив офіційний курс валют на четвер, 8 червня. Курс американського долара традиційно залишився на тому самому рівні.

Про це повідомляється на сайті державного банку.

Який офіційний курс на 8 червня

  • курс долара, традиційно, не змінився та становить 36,56 грн;
  • євро після незначного падіння знову подорожчав на цілих 13 копійок – його офіційний курс був зафіксований на рівні 39,18 грн;
  • злотий також поодорожчав на 7 копійок у порівнянні з попереднім банківським днем – курс зупинився на позначці 8,76 грн.

Що може призвести до суттєвих курсових змін?

Фінансовий аналітик Андрій Гойлов у коментарі сайту Pro Гроші зазначив, що знову виникли складнощі з роботою "зернової угоди", оскільки морським шляхом доставляється лише половина сільгосппродукції України. Також фактичне блокування порту "Південний" призводить до скорочення експорту агропродукції на понад 30%.

За словами експерта, якщо ситуація не стабілізується, то на готівковому ринку може знизитись пропозиція іноземних валют, а це своєю чергою негативно позначиться на курсі гривні та суттєво змінить показники на валютному ринку.

Яким буде курс долара до кінця тижня?

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков пояснив, що протягом поточного тижня навряд чи відбудуться якісь події, що призведуть до карколомних курсових змін на валютному ринку.

Наразі на більш-менш стабільні показники курсу долара впливають кілька важливих чинників, а саме:

  • позитиви місії міжнародного валютного фонду;
  • продовження надходження іноземних грошей в Україну;
  • відсутність подій, пов'язаних з активізацією бойових дій на фронті.

За словами експерта, показники й надалі змінюватимуться, але лише в межах кількох копійок, тобто, курс долара не вийде за межі 37-38 гривень.

Раніше ми розповідали про те, чому українцям потрібно перейти на розрахунки у гривнях. Також ми писали, як події на фронті впливають на долар. Більше про курс валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.