Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Курс долара в обмінниках не порадує? Яка вартість валюти 23 січня

На валютному ринку після вихідних відбуваються коливання курсу долара

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Долар в обмінниках подорожчав

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Після вихідних в Україні зафіксували незначне зростання курсу долара в обмінниках.

Про це свідчать дані спеціалізованого сайту Мінфін.

Так, середня вартість американської валюти підвищилася на 3 копійки в продажу і становить 44,48 гривні. Подорожчала і купівля долара на 2 копійки та становить тепер 40,38 гривні.

Зазначимо, що минулого тижня долар стрімко почав дешевшати й 19 січня досягнув позначки 40,41 гривні у продажу та 40,30 гривень за долар у купівлі.

Курс долара в банках та на чорному ринку

Станом на 23 грудня вартість американської валюти на чорному ринку знизилася на 6 копійок і тепер становить 40,47 гривні у продажу. Вартість купівлі не змінилася.

При цьому, курс долара в банках помітно відрізняється, залежно від фінустанови:

  • ПриватБанк: купівля – 39,70, продаж – 40,20;
  • Ощадбанк: купівля – 40,15, продаж – 40,80;
  • Укрексімбанк: купівля – 40,10, продаж – 40,60;
  • Райффайзен Банк: купівля – 39,90, продаж – 40,50;
  • Укргазбанк: купівля – 39,85, продаж – 40,35;
  • ПУМБ: купівля – 40,00, продаж – 41,00.

Яким буде курс долара найближчим часом

Директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК" Герман Марченко переконаний, що протягом 23—31 січня долар не перетне позначку в 41 гривню. Водночас на валютному ринку цілком можливі незначні коливання курсу в межах 0,25-0,5 грн.

На його думку, ситуація на валютному ринку мало чим відрізнятиметься від попередніх 3 місяців.

Розуміємо, що ринок "живий", і курсові коливання є цілком нормальним явищем. Відомо, що у випадку хвилевого зростання попиту на 3-5% курс пропозиції стає завжди вищим і навпаки: надлишок пропозиції за меншого попиту веде до зниження курсу. Однак попит і пропозиція зараз досить збалансовані, що є запорукою курсової стабільності, – пояснив Марченко.

В коментарі Pro Гроші експерт пояснив, що нині на валютному ринку панує стриманий оптимізм та поки немає передумов до радикальних змін наявних валютних трендів.

Наразі існують всі підстави вважати, що у лютому курс долара, як і протягом останніх 3 місяців, перебуватиме в межах 40-41 грн/$, що буде важливо для загалом непростої зими 2023 року, – пояснив Марченко.

Раніше ми розповідали про те, що в Україні з'явилися долари з мітками. Також ми пояснювали, що може змінитися на валютному ринку у лютому.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.