Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Курс долара потрапив у турбулентність? Що відбувається з валютою на початку тижня

Пропонуємо дізнатися, який курс іноземної валюти пропонують фінансові установи 25 вересня

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні курс долара продемонстрував нові коливання

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Новий тиждень на валютному ринку розпочався зі зміни напрямку руху долара. Після вихідних курс долара в українських банках почав знижуватися. Водночас в обмінних пунктах іноземна валюта продемонструвала зовсім іншу динаміку.

Сайт Pro Гроші розповідає, що відбувається з курсом долара на початку тижня.

Який курс долара пропонують в банках

У понеділок, 25 вересня, курс долара залишився незмінним порівняно з минулою п'ятницею. Однак зазначимо, що під час вихідних днів іноземна валюта дорожчала, але на початку нового тижня банки відновили ціни до рівня минулого тижня. Наразі українцям пропонується купити долар за 38,30 гривень, тоді як продати його вони можуть за 37,7 гривні.

Скільки коштує долар в обмінниках

В обмінних пунктах спостерігається дещо інша ситуація. Після вихідних іноземна валюта показала певні коливання, і зараз маємо такий курс долара:

  • Купівля – 38,11 грн/дол. (0,00);
  • Продаж – 38,26 грн/дол. (-0,01).

Зазначимо, якщо в банках курс долара сьогодні встановили на тому ж рівні, що був у п'ятницю, то в обмінниках зовсім інакша ситуація. Наприклад, 22 вересня клієнтам фінансових установ запропонували купити долар за 38,21 гривні, а продати його за 38,03 гривні.

Що відбувається на чорному ринку

На чорному ринку іноземна валюта теж продемонструвала зростання у вартості. Наразі середній курс купівлі долара становить 38,26 грн (+0,16), а курс продажу – 38,30 грн (+0,05).

Що буде з курсом долара на цьому тижні

З цим питанням редакції сайту Pro Гроші допомогли розібратися доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков та член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

На їхню думку, на цьому тижні, ймовірно, не відбудеться якихось радикальних змін на валютному ринку. Наразі в Україні діє прийнятний для населення курсовий коридор, в межах якого спостерігається курсовий рух іноземної валюти. Вважається, що долар буде коливатися в межах від 37,5 до 38 гривень.

Раніше ми робили добірку найпоширеніших схем шахраїв під час обміну валют. Також ми робили огляд, що відбувалося з курсом долара в Україні минулого тижня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.