Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Купувати долари стане легше: яку послугу відновить ПриватБанк

Українці, які є клієнтами ПриватБанку, зможуть купувати іноземну валюту через мобільний додаток

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк запустить безготівкову продаж валюти через Приват24

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці знову зможуть купувати іноземну валюту, не виходячи з дому. Це стане можливим завдяки відновлюванню послуги безготівкового валютообміну через популярний мобільний додаток "Приват24".

Про це повідомили у ПриватБанку.

ПриватБанк запустить безготівковий продаж валюти через мобільний додаток

За словами директора Департаменту ринків капіталу ПриватБанку Антона Коваленка, банк планує здійснити відповідні налаштування сервісу, враховуючи вимоги та ліміти, встановлені Національним банком України. Також він зазначив, що фінансова установа підтримує дії НБУ, спрямовані на подальшу лібералізацію валютного ринку та упорядкування обмінних курсів.

Зазначається, що мета банку полягає в створенні прозорого та ефективного механізму безготівкового продажу валюти. Це не тільки сприятиме комфорту клієнтів, але й допоможе у мінімізації множинності обмінних курсів.

ПриватБанк планує забезпечити відновлення послуги продажу валюти таким чином, щоб не створювати тиск на золотовалютні резерви України та навантаження на ринок через коливання курсів.

НБУ змінив правила продажу безготівкової валюти

Вперше від початку повномасштабної війни Нацбанк пом'якшив певні валютні обмеження. Це призведе до полегшення процедури валютного обміну та збільшення гнучкості курсу. Крім того, зміни дозволяють банкам продавати безготівкові іноземні гроші клієнтам без обов'язкового підтвердження підстав для операції.

З 29 серпня 2023 року банки зможуть проводити операції з продажу безготівкової іноземної валюти населенню згідно з курсом, визначеним банком, в межах ліміту в розмірі 50 тис. гривень (в еквіваленті) для одного клієнта. Додатково, місячний ліміт на купівлю безготівкової іноземної валюти підвищиться зі 100 тис. гривень до 200 тис. гривень в еквіваленті. Такі кошти можна буде розмістити на депозит від трьох місяців.

Раніше ми повідомляли, що необхідно зробити клієнтам ПриватБанку для уникнення блокування картки. Також ми пояснювали, як стати клієнтом ПриватБанку дистанційно.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.