Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Крипта, яка "з’їсть" ваші гроші: три найгірші монети для інвестицій у червні

Вкладення грошей у криптовалюту може стати як фінансовим провалом, так і найкращою інвестицією

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Три криптовалюти, в які краще не інвестувати у червні

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Торгові операції з криптовалютою можуть принести гравцям ринку великі гроші, якщо грамотно підійти до справи. Бо біткоїн (BTC), наприклад, хоч і вважається найпопулярнішою цифровою валютою, але постійно падає і підіймається в ціні, граючи на нервах своїх власників. Водночас існує крипта, в яку взагалі не рекомендують вкладати кошти, принаймні найближчий місяць.

Про це повідомили аналітики з Finbold.

Коливання цін протягом тривалого періоду говорять про тенденцію, яка встановилася відносно конкретних токенів. Якщо вартість постійно падає і лише на короткий проміжок часу підіймається, краще не випробовувати долю та не інвестувати в таку криптовалюту, бо користі не отримаєте.

Експерти виділили три цифрові монети, стабільність яких під великим питанням, тож червень – не найкращий час, щоб їх купувати. Перша – Kusama (KSM), яка станом на 31 травня торгується на рівні 25,60 дол. За останню добу вона впала в ціні на 2% і висхідний тренд відбудеться не скоро.

Наступною фахівці виділили Mina Protocol (MINA): "Цифровий актив має досить низький рейтинг, він вкрай залежний від ділових, фінансових та економічних умов". Наприкінці травня вартість токена становить 0,55 дол., водночас ринкова капіталізація – 514,2 млн дол. За останній місяць крипта впала у ціні на 15,5% і не планує зупинятися.

Третій актив – Bitcoin Gold (BTG). На думку експертів, він активно втрачатиме позиції наступного місяця, як і попередні. Станом на 31 травня курс – 12,54 дол. Просідання лише за травень – 8,52%. Аналітики рекомендують вкладати гроші тільки в ту криптовалюту, яка демонструє стабільність протягом тривалого часу. Хоч і нагадують, що ринок цифрових коштів дуже мінливий і все може докорінно змінитися досить швидко.

Ілон Маск проти Dogecoin

Мемний токен Dogecoin виник у 2013 році як жарт. На думку мільярдера та інвестора Ілона Маска, робити ставку на подорожчання не варто, також краще не вкладати заощадження, бо існує ризик втратити кошти. Водночас саме Dogecoin – улюблена монета американського винахідника, адже "вона має собак". Загалом Ілон Маск вірить в криптоіндустрію та не сумнівається, що в неї велике майбутнє.

Нещодавно перша заступниця голови Національного банку України Катерина Рожкова зазначила, що цифрові токени – це не платіжний засіб і не гроші в стандартному розумінні. Тому українцям треба спершу вивчити всі присутні ризики перед тим, як інвестувати на ринку.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що люди втрачають віру в цифрове інвестування та розповідав, скільки фірм не готові вкладатися у криптовалюту. Також ми повідомляли, що відбувається з курсом криптовалюти та чого очікувати далі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.