Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Є "золотий" вік: коли найкраще купити дитині перший телефон

Розповідаємо, коли краще придбати дитині перший телефон та на які моменти важливо звернути увагу

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Перший телефон для дитини, що потрібно знати

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Підсумкове рішення щодо покупки телефону має бути адаптовано до конкретних обставин вашої родини. Важливо створити баланс між надійністю зв'язку, безпекою та контролем, а також навчанням вашої дитини відповідальності за використання мобільного телефону.

Про це розповіла редакція сайту Pro Гроші.

Щоб залишатись на зв’язку зі своїми маленькими дітьми, батьки можуть придбати спеціальний годинник або клавішний телефон. Найкращим віком для купівлі першого телефону є період середньої школи або 11 років. В цьому віці дитина вже розуміє, що з нею відбувається, та несе відповідальність за особисті речі.

Саме тому купівля смартфона для маленької дитини може викликати безліч питань та занепокоєнь у батьків та експертів у галузі дитячого розвитку. До їх переліку можна віднести:

  • фізичний розвиток – маленькі діти зазвичай не мають достатньої моторики та координації, щоб надійно керувати мобільним пристроєм та можуть випадково пошкодити його;
  • безпека в Інтернеті – маленькі діти зазвичай не мають необхідних навичок для безпечного використання Інтернету. Вони можуть випадково потрапити на небажані сайти або взаємодіяти із незнайомцями онлайн;
  • соціальний розвиток — час, проведений у гаджетах, не сприяє спілкуванню з іншими дітьми та дорослими, а отже гальмує розвиток соціальних навичок;
  • екранний час – використання смартфона може призвести до надмірного екранного часу у дітей. Варто пам'ятати, що надлишковий екранний час може негативно впливати на фізичний та психічний розвиток дітей, включаючи сон, зір та соціальні навички.

Скільки кишенькових грошей треба давати дитині

В цьому питанні все досить індивідуально та залежить від віку дитини, її потреб і витрат. Суму кожна родина визначає сама, але цих коштів повинно вистачити на:

  • їжу в школі;
  • поповнення мобільного телефону;
  • проїзд;
  • розваги (кіно, кафе тощо);
  • покупку іграшки раз на тиждень.

Щоб навчити фінансової грамотності свою дитину, ви можете почати давати їй гроші на тиждень, а потім на місяць. Але перед цим потрібно точно порахувати всі її потреби. Дітям після 10 років вже можна давати гроші на місяць. Якщо сталось так, що кошти закінчились раніше ніж настав наступний місяць, то зʼясуйте, чому так сталося. Можливо суму потрібно переглянути або допомогти дитині зробити правильні висновки та спробувати ще раз.

Раніше ми розповіли, як правильно створити фінансову подушку безпеки, та як діти в Україні можуть отримати 10 000 грн допомоги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.