Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти Monobank поскаржилися на блокування карток – в чому причина

Клієнт популярного онлайн-банкінгу втратив понад 50 тис. гривень через блокування картки

Фото: Monobank, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Monobank заблокував клієнту картку з крупною сумою грошей

Фото: Monobank, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Онлайн-банкінг Monobank, який здобув велику популярність своєю простотою та зручністю, потрапив у центр уваги через скаргу одного зі своїх клієнтів. Користувач під ніком "Graf91" розповів, що його картку, на якій знаходилося понад 50 тисяч гривень особистих коштів, було заблоковано.

Скарга з'явилася на порталі Мінфін.

За словами засмученого клієнта, після отримання повідомлення про блокування картки, він негайно звернувся до служби підтримки Monobank і надав усі необхідні документи та пояснення, які підтверджували походження коштів на його картці. Однак, замість оперативного вирішення ситуації, клієнт стикнувся з тим, що його картка залишалася заблокованою через проведення додаткової перевірки.

"Graf91" висловив своє розчарування щодо того, що хоча йому заявили, що питань до нього більше немає, перевірка тривала невизначений період часу, а відповідь про її приблизний термін так і не була надана. Він висловив припущення, що в банку можливо навіть не проводять реальної перевірки, а лише використовують його кошти без належного пояснення.

Що відповіли представники Monobank на скаргу свого клієнта

Через кілька годин, як клієнт залишив негативний коментар, йому відповіли представники банку. Вони зазначили, що згідно з українським законодавством, а саме зі статтею 7 Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню поширення зброї масового знищення", банк зобов'язаний перевіряти транзакції своїх клієнтів.

Також було написано, що у клієнта можуть запросити документи про джерела походження коштів. Тому банк може призупинити здійснення фінансових операцій.

У повідомлені сказано, що банк може здійснити перевірку законності переказу, ґрунтуючись на моніторингу або якщо переказ буде оскаржено власником, емітентом або платіжною організацією платіжної системи. У такому випадку, банк має право тимчасово призупинити завершення переказу на термін, який визначений правилами відповідної платіжної системи.

В Monobank стався масштабний збій

20 липня стався масштабний збій у застосунку Monobank. Співзасновник банку, Олег Гороховський, заявив у своєму Telegram-каналі, що вони знають про ситуацію і працюють над виправленням проблеми.

Клієнти Monobank повідомляли, що не могли надсилати кошти через додаток та скористатися іншими функціями, а також поповнити свій рахунок. Олег Гороховський зазначив, що їхня служба підтримки докладає всіх зусиль для усунення проблеми, але наразі невідомо, скільки часу знадобиться українським користувачам, щоб знову користуватися Monobank на своїх смартфонах.

Пізніше, він вибачився перед клієнтами, які стали жертвами збою, і заявив, що відсотки за кредитами за 20 липня будуть утримані, щоб компенсувати їх втрати.

Раніше ми повідомляли, що співзасновник Monobank назвав важливу складову, як заробляти більше. Також ми писали, як аферисти можуть заволодіти коштами з картки Monobank.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.