Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Кліматичний бонус для українців: в якій країні можна отримати додаткові гроші

Деяким громадянам кошти буде перераховано автоматично, а деякі можуть отримати їх поштою

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть претендувати на додаткові гроші

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Всі, хто проживає в Австрії не менше шести місяців, а також українці, які переїхали туди з початку 24 лютого, можуть претендувати на бонусну виплату під назвою Klimabonus. Тобто ви можете отримати додаткові 500 євро від держави.

Про це пише visitukraine.

Кліматичний бонус (Klimabonus) – це спеціальна виплата, яку отримують усі жителі Австрії. Гроші на виплату бонуса надходять з доходів від ціни на CO2, яку запровадили в жовтні 2022 року.

Українці теж можуть претендувати на ці гроші. Це не залежить від віку та громадянства.

Як українцям отримати гроші в Австрії?

Klimabonus перераховується на ваш рахунок або відправляється поштою. Якщо ви регулярно отримуєте гроші від держави, вам нічого не потрібно робити.

Гроші буде перераховано автоматично. Це стосується, наприклад, пенсіонерів, одержувачів допомоги на дітей та спеціальних надбавок.

Яку суму ви зможете отримати?

Виплата становить 500 чи 250 євро.

Всі дорослі отримають 500 євро. Неповнолітні одержують половину. З 2023 року розмір виплати залежить від регіону вашого основного проживання.

Чи потрібно декларувати доходи біженців за кордоном

Раніше ми вже писали про те, що понад 8 мільйонам українців довелося виїхати до Європи задля безпеки через повномасштабне вторгнення Росії. Громадяни, які отримали хоча б одну виплату від міжнародних благодійних організацій чи урядів, мають задекларувати цей дохід.

Це можна зробити онлайн через Електронний кабінет на сайті Державної податкової служби України. Для цього потрібно:

  • авторизуватися в Електронному кабінеті;
  • обрати розділ ЕК для громадян;
  • перейти на вкладку Податкова декларація про майновий стан і доходи.

Детальніше про декларування ви можете прочитати в нашому матеріалі.

Як змінюють виплати українцям у Польщі

Польська влада хоче скоротити усі зловживання і максимально ефективно використовувати державні гроші. Тому уряд буде уточнювати й доповнювати чинні нормативно-правові акти. Усе для того, щоб врегулювати питання щодо надання допомоги біженцям у місцях колективного розміщення, організованих державними органами.

Відповідно, з 1 березня 2023 року біженців, які перебуватимуть у Польщі понад 120 днів, зобов'яжуть покривати 50% своїх витрат. А з 1 травня 2023 року біженці, які перебуватимуть у Польщі 180 днів, охоплюватимуть 75% витрат, але не більше 60 злотих з особи на день.

Раніше сайт Pro Гроші вже розповідав про запровадження для громадян нового способу для сплати податків. Більше про податки в Україні ви можете прочитати в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.