Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Кабмін розширив умови виплат сім'ям полонених – хто ще отримає гроші

Розповідаємо, які нововведення запроваджує Кабінет міністрів та кого саме вони торкнуться

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Кабмін передбачив виплати сімʼям працівників ДСНС і поліції, які перебувають у полоні

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українські сім’ї військових, які зникли безвісти чи потрапили в полон, отримують виплати від держави. Відтепер на державну підтримку можуть розраховувати й родини працівників ДСНС та поліції.

Як повідомляють у Мінреінтеграції, уряд виділив 180,7 мільйона гривень з резервного фонду держбюджету на грошову допомогу звільненим із полону особам та сімʼям тих, хто досі перебуває в полоні.

Скільки виплачуватимуть

Раніше уряд передбачив, що сім'ї полонених зможуть користуватися зарплатою, окладом за військовим званням, надбавками за вислугу років та іншими видами грошового забезпечення військовослужбовців. Сюди ж входить додаткова винагорода, розмір якої коливається від 30 тисяч до 100 тисяч гривень.

У відомстві зазначають, що щорічну державну грошову допомогу також виплатять родинам військовополонених, цивільних заручників і політвʼязнів. Розмір допомоги – 100 тисяч гривень за кожен рік перебування в полоні. Таку ж суму грошей в рамках одноразової допомоги виплатять тим, хто повернувся з російського полону.

"Кошти на банківські рахунки зазначених осіб перераховуватиме Мінреінтеграції", – йдеться у повідомленні.

Як отримати виплати

Для цього членам родини слід звернутися до командира частини та написати заяву на його ім’я з проханням призначити виплати. Також потрібно надати пакет документів, у яких підтверджуються сімейні зв’язки та право на фінанси. Мова про наступні документи:

  • копії сторінок паспорта повнолітніх родичів;
  • довідку про реєстрацію місця проживання (якщо дані відсутні в паспорті);
  • копію свідоцтва про шлюб;
  • копію свідоцтв про народження дітей;
  • копію документа, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків.

Через 15 днів керівник військової частини має повідомити сім'ю, яка звернулася до нього, про рішення щодо виплат. Інформація про це надходить у письмовій формі.

Кошти нараховуватимуться з моменту зникнення службовця та до часу виключення зі списків особового складу військової частини.

Зазначимо, що відмовити у виплатах можуть, якщо з'ясується факт добровільної здачі у полон чи дезертирства.

Раніше ми розповідали, скільки отримують військовослужбовці, якщо їм потрібно розв'язати соціально-побутові питання. Також ми писали, які пільги та виплати належать військовим з відзнакою.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.