Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Виплати військовим у 2023 році: скільки платять для вирішення соціально-побутових питань

Під час воєнного стану держава фінансово підтримує військових, яким потрібно вирішувати складні життєві ситуації

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Хто із військових може отримати гроші для вирішення важких життєвих ситуацій

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українським захисникам у 2023 році виплачують щорічну грошову допомогу для розв'язання важких соціально-побутових питань. Виплати здійснюються на основі підстав, які чітко визначила держава.

Про це пише видання АрміяInform.

Згідно з рішенням міністра оборони від 1 лютого 2023 року матеріальну допомогу військовим виплачують у разі:

  • смерті військовослужбовця та/або його дружини (чоловіка), дітей, батьків;
  • поранення військовослужбовця при виконанні завдань під час воєнного стану;
  • наявності у військовослужбовця інвалідності внаслідок поранення (контузії, травми, каліцтва), пов’язаного із захистом Батьківщини;
  • порушення стану здоров’я військовослужбовця, перебування його на лікуванні, реабілітації, що підтверджено відповідними медичними документами (виписний епікриз, довідка про захворювання, постанова військово-лікарської комісії), а саме: онкологічне захворювання (хірургічне лікування, променева та (або) хімієтерапія), захворювання на туберкульоз, ВІЛ/СНІД, вірусний гепатит В, С;
  • безперервного перебування на лікуванні, реабілітації або у відпустці для лікування у зв’язку з хворобою, які пов’язані із захистом Батьківщини (більше ніж 30 днів поспіль), внаслідок травм, захворювань нервової, серцево-судинної систем, опорно-рухового апарату та інших захворювань органів і систем з тяжким перебігом або наслідками, що потребують проведення багатоетапного хірургічного лікування, протезування втраченої кінцівки (кінцівок), ендопротезування, трансплантації органів, індивідуального догляду, протирецидивного лікування з довготривалим застосуванням дорогих лікарських засобів;
  • сім'ям військовослужбовців, які захоплені в полон (крім військовослужбовців, які здалися в полон добровільно) чи є заручниками, а також інтернованим у нейтральних державах або визнаних безвісно відсутніми.

Кому і скільки виплачують

Грошова підтримка належить усім військовим, крім строковиків. Гроші виплачуються раз на рік, розмір виплати не може бути вищим за місячне грошове забезпечення військового.

Цього року розмір держвиплати встановлено на рівні місячного грошового забезпечення.

Раніше ми розповідали, кому із військових нараховують 30, 50 та 100 тисяч гривень доплати. Також ми писали, хто з українців може отримати до 1 мільйона гривень компенсації через війну.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.