Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Головний гравець на валютному ринку – що відбувається з курсом долара на початку тижня

Пропонуємо дізнатися, як змінилася вартість іноземної валюти 6 листопада в банках та на чорному ринку

Фото: Pexels

В українських банках подешевшав долар

Фото: Pexels

Новий тиждень в Україні розпочався з приємних новин на валютному ринку. Американський долар продовжив дешевшати. У понеділок, 6 листопада, відбулося зниження курсу в банках, однак на чорному ринку спостерігається дещо інша ситуація, але не менш приємна.

Сайт Pro Гроші пропонує дізнатися, скільки коштує іноземна валюта в Україні.

Який курс долара в банках

Українські банки встановили новий курс долара на початку тижня. Курс продажу, тобто те, за скільки гривень можна придбати один долар, залишився стабільним і склав 37,80 гривень за долар. Однак вартість іноземної валюти у купівлі трохи знизилася та становить 37,35 гривні за долар. Це на 5 копійок менше, ніж було минулого банківського дня.

Зазначимо, що с жовтня в банках почав дешевшати американський долар. Стабільне зниження спостерігається з 26 жовтня. Після цього різке падіння відбулося 3 листопада, коли курс купівлі склав 37,45 гривні за долар, а продажу – 37,80 гривень за долар. Далі відбувалися незначні коливання, не перевищуючи 5 копійок.

Що відбулося з вартістю долара на чорному ринку

На чорному ринку ситуація виявилася дещо іншою. Приватні особи не дотрималися загальної тенденції зниження вартості іноземної валюти. Сьогодні українцям пропонують наступний курс:

  • купівля – 37,70 гривень/долар (0,00);
  • продаж – 37,80 гривень/долар (0,00);

Тобто на чорному ринку не змінилася вартість іноземної валюти. З цих даних можна зробити висновок, що українцям немає різниці де саме купувати долари, оскільки вартість лишається приблизно на одному рівні, а ось продавати все ж таки вигідніше на чорному ринку.

Однак, варто зазначити, що купувати іноземну валюту краще саме в банках. Оскільки там більш безпечно це робити.

Яких змін варто чекати на цьому тижні

Редакція сайту Pro Гроші дізналася у доктора економічних наук, професора і заслуженого економіста України Олексія Плотнікова, що відбуватиметься з курсом долара цього тижня. І він розповів, що варто чекати деяке знецінення гривні. Проте точні цифри, чи це буде 3, чи 5 копійок, залишаються невизначеними. Зараз середній курс долара становить 37,50 гривень, і він може коливатися в межах 37,75-38 гривень.

Плотніков також наголошує на тому, що валютний ринок значною мірою залежить від рішень, прийнятих економічними органами та партнерами України. Інерційний фактор впливає на ринок, і навіть зміни напрямку валюти можуть не призвести до радикальних змін.

Раніше ми повідомляли, який офіційний курс долара, євро та злотого встановив НБУ на 6 листопада. Також ми з економістом розібралися, чому останнім часом в Україні дешевшає долар.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.