Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Головні правила – на що звертати увагу під час обміну валюти

Розповідаємо, яким правилам треба слідувати, обмінюючи валюту

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Головні правила безпеки під час обміну валют

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Обмінювати іноземну валюту на гривню і навпаки можна в одному з численних відділень банків (касах) або в спеціальних обмінних пунктах, що працюють за ліцензією. Однак під час обміну валют варто зважати на кілька правил, щоб убезпечити себе.

Сайт Pro Гроші розповідає, на що треба звертати увагу, обмінюючи валюту.

Основна "техніка безпеки" під час обміну валюти складається з трьох елементів:

  • вивчення запропонованих обмінних курсів;
  • попередній точний прорахунок суми, яку ви повинні отримати після обміну;
  • обов'язковий перерахунок суми після отримання грошей.

Курси обміну валют можна переглянути на сайтах-агрегаторах. Курси обміну на чорному ринку або спеціалізованих обмінних пунктах можуть відрізнятися в більш привабливу для клієнта сторону. Водночас вивчити їх треба максимально детально.

До речі, порахувати суму, яку ви розраховуєте отримати на руки, можна за допомогою спеціального калькулятора – конвертера валют.

Також важливо подивитися, які купюри вам видали, чи немає серед них бракованих, порваних, старих, затертих тощо. Надалі, якщо ви захочете поміняти валюту на гривні, її можуть не прийняти.

Українцям відмовляють у обміні доларів – яка причина

Іноді трапляється таке, що термінали самообслуговування при поповненні рахунку виснуть та не зараховують суму, яку клієнт хоче внести. В таку ситуацію потрапила клієнтка при спробі поповнити свій валютний рахунок.

Під час спроби поповнити свій валютний рахунок через термінал самообслуговування ПриватБанку, апарат вилучив купюру номіналом 100 доларів, завис та не зарахував цю суму на рахунок.

У банку одразу повідомили клієнтку, що вони не займаються обміном зношених доларів, а також не можуть брати сумнівну валюту. Також клієнтку повідомили, що при внесенні купюри в термінал, вона вже була з ознаками зношеності.

Що буде з курсом у листопаді

Останнім часом курс долара в Україні дещо пригальмував своє зростання, і гривні навіть вдалося трохи закріпитися у обмінниках. Однак на підході останній місяць осені і все може змінитись.

Сайт Pro Гроші поспілкувався з експертами і з’ясував, чого очікувати від курсу американської валюти в листопаді і чи варто її купувати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.