Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Новий курс долара: що відбувається в обмінниках 1 листопада

Розповідаємо, що відбувається з курсом американської валюти в обмінниках 1 листопада

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс долара в обмінниках

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Останнім часом курс долара на готівковому валютному ринку трохи стабілізувався, коливання відбуваються в межах кількох копійок.

За допомогою даних спеціалізованого сайту Finance.ua, сайт Pro Гроші розповідає, що відбувається з курсом американської валюти в обмінниках станом на 1 листопада.

Курс долара в обмінниках

Середній курс купівлі долара в обмінниках 1 листопада становить 39,98 грн за долар, а середній курс продажу – 40,61 грн. За тиждень середній курс продажу зріс на 47 копійок, а купівлі – на 18 копійок.

З курсом євро станом на 1 листопада така ситуація:

  • середній курс купівлі євро становить 39,09 грн;
  • середній курс продажу – 39,77 грн.

Що відбуватиметься з курсом долара у листопаді

Прогноз щодо курсу долара на листопад сайту Pro Гроші розповіли експерти.

Незважаючи на закінчення тримісячного періоду, протягом якого люди були зобов’язані тримати безготівковий долар на депозитах, курс залишається достатньо стабільним, – зазначив економіст та фінансовий аналітик Олексій Кущ. Також валютний ринок на одному рівні тримає тотальна економія електроенергії.

Курс долара по відношенню до гривні буде стабільним і прогнозованим у листопаді, – запевняє директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "Комерційний Індустріальний Банк" Герман Марченко. Є кілька ознак того, що курс гривні збереже свою стабільність в листопаді, зокрема:

  • збереження облікової ставки НБУ на рівні 25%;
  • запровадження НБУ нового безготівкового доларового депозиту з конвертацією, що може значно знизити попит на готівковий долар;
  • зниження темпів інфляції.

Також стабільності сприяють успішні дії ЗСУ на всіх ділянках фронту та зменшення руйнувань інфраструктурних об’єктів країни.

Про важливість міжнародної допомоги для стабільності гривні зазначив аналітик Roboforex Андрій Гойлов. Також він повідомив, що НБУ зробив ряд кроків щодо зміцнення гривні на валютному ринку. Було забезпечено готівкою банківські обмінні пункти, обмежено операції спекулянтів та запропоновано депозити з можливістю купівлі доларів США та євро за офіційними курсами регулятора.

Раніше ми розповідали, що для курсу долара означає вихід РФ із зернової угоди. Також ми писали, як відреагував курс долара на масовані обстріли з боку РФ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.