Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ексцеси валютного ринку: як долар здивував українців цього тижня

Розповідаємо про те, які були показники іноземної валюти протягом 13-19 листопада

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Показники валюти змінювалися

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Протягом всього тижня курс долара зазнавав змін. У більш-менш стабільному стані він був лише 18-19 листопада. Однак були й ті дні, коли він валюта мала найбільші показники.

За допомогою даних сайту "Мінфін" розповідаємо, як змінювалися курсові показники долара протягом 13-19 листопада.

Що відбувалося з курсом долара протягом тижня

Найнижчі показники долара були зафіксовані саме 13 листопада. У цей день курс становив:

  • купівля – 37,68 грн/долар;

  • продаж – 37,76 грн/долар.

Однак зміни відбулися вже наступного дня. Тоді й зафіксували найвищий курс за тиждень, адже він піднявся одразу на кілька копійок і становив:

  • купівля – 37,84 грн/долар;

  • продаж – 37,73 грн/долар.

Після цього курс іноземної валюти й надалі зазнавав певних коливань. Зміни на ринку були щодня. Однак показники оновлювалися у бік зниження. 17 листопада курс долара становив:

  • купівля – 37,70 грн/долар;

  • продаж – 37,77 грн/долар.

Надалі іноземна валюта зазнала певної стабільності й мала такі показники:

  • купівля – 37,69 грн/долар;

  • продаж – 37,78 грн/долар.

Фото: Pro Гроші

Як відтермінування допомоги з боку США може вплинути на курс долара

Раніше у коментарі сайту Pro Гроші Олексій Плотніков розповів, що на українському валютному ринку може позначитися відтермінування допомоги з боку західних партнерів.

"Так, це може певним чином сколихати курс, особливо, якщо це вплине на державний бюджет, якщо будуть питання з виконанням бюджету наступного року, формуванням бюджету, адже в нього закладена зовнішня допомога", – зазначив заслужений економіст України.

Виходить, якщо не буде фінансової допомоги від Сполучених Штатів, то виникне проблема з фінансуванням бюджетних установ, а це може призвести до інших негараздів. Та все ж, Олексій Плотніков зауважив, що ці зміни не передбачається очікувати вже наступного тижня, 20-26 листопада.

Виходить, що українцям слід очікувати стабільності на валютному ринку наступного тижня. Непередбачувані події залишаються за лаштунками, а курсові коливання визначатимуться головним чином існуючими економічними факторами.

Як українці впливають на курс гривні

Курс долара в Україні визначається різноманітними факторами, але часто недооцінюється роль власних дій громадян у цьому процесі. За словами експерта Олексія Плотнікова, головним чинником, що може вплинути на гривню, є ажіотаж серед українців, що може призвести до ослаблення національної валюти, особливо у періоди стресу.

Економіст також вказує на явище "втечі від гривні", коли люди масово конвертують свої кошти в іноземну валюту, що також може вплинути на курс. Крім того, українці впливають на зміни курсу долара через конвертацію валюти, фінансову поведінку, реакцію на політичні та економічні події, обсяги експорту та імпорту, а також зацікавленість іноземних інвестицій. Такі дії можуть впливати на попит і пропозицію на валютному ринку, змінюючи курс національної валюти.

Раніше ми повідомляли, як шахраї обманювали українців при обміні валют. Також наша редакція раніше запитала в економіста про те, у якій валюті вигідніше відкрити депозит.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.