Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Економити треба з розумом: як туристам уникнути зайвих витрат

Необхідно звертати увагу на деталі, адже в комплексі вони допоможуть значно заощадити на мандрівці

Фото: Pexels

Економія в подорожах за кордоном

Фото: Pexels

Затяті туристи знають лайфгаки, як зробити свою далеку подорож більш фінансово доступною. Грамотне планування витрат і комплексний погляд на ситуацію дозволять економити, при цьому не обмежуючи себе в задоволеннях за кордоном.

Сайт Pro Гроші розповідає, як легко і безболісно заощаджувати в мандрівках.

Правильні дата і напрямок


Досить значну частину бюджету "з’їдають" перельоти. Квитки на літак коштують дорого, особливо в туристичні країни. Проте важливо шукати не перший-ліпший рейс, а витратити час, аби знайти перевізника з дешевими пропозиціями. Такі існують, в Європі можна згадати популярну авіакомпанію Ryanair.

Плюс необхідно правильно спланувати період подорожі. Бо в так званий високий сезон за проживання та інші послуги доведеться заплатити дорожче, ніж у низький. Тобто бажано обирати непікові сезони, коли наплив туристів зменшується. Бізнес паралельно знижує ціни на обслуговування, що дозволить непогано економити.

Туристичне страхування і картки


Їхати в іншу країну без туристичного страхування нікому не рекомендують. З першого погляду, це видається зайвою витратою, але в перспективі послуга допоможе зберегти власні кошти. Бо страховка рятує від непередбачуваних обставин за кордоном, наприклад, у випадку проблем зі здоров’ям чи крадіжки речей.

Також варто віддавати перевагу спеціальним туристичним банківським карткам. Порівняно зі звичайними, вони пропонують вигідні курси обміну валют і здійснення переказів без комісій. Деякі картки ще накопичують бали, які можна використати в майбутній мандрівці.

Увімкніть внутрішнього скнару


Як ще економити, окрім покупок? Намагайтеся уникати закладів-пасток, де ціни завищені, і купуйте товари лише першої необхідності. Звісно, ніхто не заважає витратитися на сувенір чи традиційні туристичні засоби (сонцезахисні окуляри, дощовик та ін.), але шукайте магазини зі зніжками/програмами лояльності/розпродажем.

Плюс рекомендуємо не користуватися таксі, адже місцеві одразу впізнають у клієнті нетутешнього і спробують "наваритися" на незнанні мови чи правил. Краще ходити пішки, аби роздивлятися красу навколишньої природи та архітектури, або ж їздити громадським транспортом.

І ще одна порада: не купуйте постійно нові пляшки з водою. Набагато вигідніше придбати багаторазову ємність і наповнювати її водою в готелі, кав’ярні тощо. Влітку це допоможе заощадити непогані гроші, коли доводить регулярно тамувати спрагу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чому насправді Ryanair продає дешеві квитки на літаки. Також ми повідомляли, що подорожі під питанням і розповідали, чи можуть українців із боргами випустити за кордон.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.