Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Подорож майже за безцінь: чому насправді Ryanair продає дешеві квитки

Ірландський лоукостер знають як компанію з бюджетними квитками, що допомагає пасажирам економити на подорожах

Фото: Unsplash

Дешеві квитки на рейси Ryanair

Фото: Unsplash

Ryanair – це найбільший в Європі авіаперевізник із дешевими пропозиціями. Але мало хто з пасажирів колись замислювався, чому компанія завжди продає бюджетні квитки, вигідні для мандрівників із невеликим достатком, тоді як інші лоукостери дбають про збільшення власних доходів.

Що допомагає Ryanair утримувати низькі тарифи, розповіло видання Simple Flying.

Чому в Ryanair дешеві квитки


Авіакомпанія позиціонує себе як перевізник із найдешевшими тарифами в Європі. Це дозволяє витримувати велику конкуренцію та лідирувати на ринку. Але постає питання, як перевізнику вдається триматися на плаву, враховуючи потребу регулярно обслуговувати літаки, виплачувати заробітні плати тощо.

Ryanair компенсує низькі тарифи високою платою за інші послуги. Наприклад, стягує додаткові кошти за пріоритетну посадку та бронювання місць з простором для ніг. Також заробляє на реєстрації в аеропорту, бо часто забудькуваті пасажири не роблять це онлайн. А якщо виникне потреба змінити свій рейс, теж доведеться окремо заплатити за бронювання квитка.

Модель низьких витрат Ryanair базується на здійсненні рейсів у дешеві другорядні аеропорти. Там стягують набагато менше за паркування і слоти, що дозволяє перевізнику економити і пропонувати клієнтам низькі тарифи на ці маршрути.

"Авіакомпанія відмовляється платити за паркування біля терміналу. Це послуга, за яку аеропорт зазвичай стягує додаткову плату. Натомість Ryanair обирає віддалені стоянки та автобусне сполучення, що значно дешевше", – констатували в повідомленні.

Один тип літака


Ще одна причина наявності дешевих квитків – використання лише Boeing 737, відомих ефективністю витрат пального та економічними показниками. Ryanair експлуатує лише цей тип літака, яких має у своєму флоті понад 500. Переваг такого підходу багато, зокрема полегшення роботи механіків і закупівля обмеженої кількості транспортних деталей.

Перевізник є найбільшим у світі оператором Boeing 737, що дозволяє отримувати знижки від компанії на замовлені оптом товари. Boeing навіть співпрацював із Ryanair, допомагаючи модернізувати літаки для створення додаткових місць шляхом видалення кількох туалетних кабінок.

А що стосується робочої сили, то експлуатація одного типу повітряного судна забезпечує можливістю наймати екіпаж початкового рівня, адже пілотів потрібно навчати зовсім мало. Вони мають нижчі вимоги до оплати, тому стають частиною стратегії оптимізації витрат і доходів Ryanair.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як отримати посвідчення водія для вантажівки категорій С та С1. Також ми повідомляли, які поїзди ходять з України до Європи.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.