Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Допомогу ВПО можна отримати на вокзалі – кому виплачують гроші

"Укрзалізниця" розповіла, скільки переселенців вже скористалися зручною можливість

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

"Укрзалізниця" нагадала ВПО про корисну послугу

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Переселенці, які евакуюються із зон бойових дій або тимчасово окупованих територій на потягах "Укрзалізниці" можуть оформити та отримати грошову допомогу прямо на вокзалі.

Про це нагадали у прес-службі перевізника.

В "Укрзалізниці" розповіли, що грошову допомогу у розмірі 2-3 тис на вокзалах виплатили вже 25 тисячам пасажирів.

Йдеться про щомісячні виплати ВПО в розмірі 3 тис. грн на кожну дитину чи людину з інвалідністю та 2 тис. грн на кожну особу від 18 років.

Зазначається, що всю інформацію, яка потрібно для виплати грошової допомоги залізничники формують безпосередньо під час руху евакуаційних поїздів, де вказують кількість дітей та дорослих.

Потім дані передаються працівникам "Укрпошти", які чекатимуть на вокзалі на момент прибуття потяга із усім необхідним, щоб переселенці могли одразу після виходу з поїзда отримати кошти.

Як подати заявку на допомогу ВПО?

Є два шляхи для оформлення статусу переселенця – офлайн та онлайн. Якщо ви хочете особисто подати усі документи, можете завітати до ЦНАПу, органу соцзахисту населення або до представників місцевої влади.

Із собою візьміть документ, що посвідчує особу, а якщо в ньому немає даних про реєстрацію місця проживання, то візьміть із собою будь-який документ, що підтверджує це:

  • військовий квиток;
  • трудову книжку;
  • право власності на майно тощо.

Відповідну заяву потрібно буде написати на місці та вказати дані рахунку, на який вам нараховуватимуть кошти.

Можна отримати статус і онлайн, для цього знадобиться застосунок державних послуг "Дія".

Для початку встановіть програму або оновіть її, переконайтеся, що у вас підтягується ID-картка чи біометричний закордонний паспорт.

Після цього зайдіть в меню "Послуги" и оберіть отримати статус ВПО. У новому вікні вкажіть актуальну адресу проживання і підтвердіть своє місце перебування за допомогою геолокації.

Таку саму процедуру батьки мають повторити для своїх дітей, якщо вони виїхали разом з ними.

Раніше ми писали, хто може подати повторну заяву на виплату допомоги і розповідали, хто з переселенців може отримати безкоштовний теплий одяг на зиму.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.