Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Переселенцям обіцяють безкоштовний теплий одяг на зиму. Але не всім

Внутрішньо-переміщені українці зможуть отримати повний комплект зимового одягу

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Переселенцям обіцяють теплий одяг

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Переселенці, які вимушено переїхали з тимчасово окупованих територій України, матимуть змогу отримати теплий одяг на зиму для своїх дітей.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Першочергово зимові набори зможуть отримати багатодітні родини переселенців. Теплий одяг передбачений для немовлят, а також дітей від 2 до 14 років.

Теплий сучасний комплект від Мінреінтеграції складатиметься з таких речей: є

  • зимової куртки,
  • светра або світшота,
  • термобілизни,
  • зимових та спортивних штанів,
  • шкарпеток,
  • зимових черевиків,
  • шапки,
  • шарфа,
  • рукавичок.

Набори одягу уніфіковані та підходять як дівчаткам так і хлопчикам.

Як отримати одяг для своєї дитини

Для отримання комплекту треба зателефонувати до колл-центру Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за номером 15-48 або на номер 80 (66) 813 62 39 – Уповноваженого з питань ВПО. Під час розмови з оператором потрібно залишити заявку.

В коментарях до повідомлення Мінреінтеграції багато переселенців нарікають, що так і не змогли додзвонитися за вказаними номерами телефонів. Ті, хто додзвонилися, поскаржилися на непривітність оператора колл-центру. Також люди скаржаться, що немає можливості подати заявку онлайн.

Фото: скріншот

Як відомо, за півроку повномасштабного вторгнення в Україні зафіксовано 6,9 млн внутрішньо-переміщених осіб. Із них 44% людей працездатного віку не отримують доходу. Лише одна третина опитаних назвала заробітну плату як основне джерело доходу після переміщення, а 24% зазначили, що покладаються на державну підтримку.

Із наближенням зими житлові умови переселенців викликають дедалі більше занепокоєння. Під час опитування 22% людей зазначили, що їхнє житло не придатне до зимових реалій в Україні. У третини переселенців немає можливості знайти інше житло, бо вони не мають достатньо грошей. При цьому 30% переселенців (близько 2 млн осіб), які оселилися в селах, не мають доступу до медичних послуг.

Раніше ми писали, як отримати компенсацію за зруйноване житло і коли виплатять гроші. Також ми розповідали, як ВПО подати повторну заявку на допомогу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.