Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Допомога українцям від 300 до 700 доларів: кому виплачують та які умови

На гроші можуть претендувати не лише ВПО, а розмір допомоги коливається в межах кількох сотень доларів

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Нова допомога для українців від благодійного фонду

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українцям під час повномасштабного вторгнення допомагає весь світ. Громадяни потребують не лише загальнонаціональної підтримки, але й індивідуальної, спрямованої конкретно на вразливі верстви населення. Тож існує чимало благодійних фондів і волонтерських організацій, які надають фінансову допомогу людям, постраждалим від війни.

Однією з таких організацій є Ukrainely.

Проєкт створили небайдужі активісти, які прагнуть покращити умови життя українців, наскільки це можливо. Вони відкрили скриньку пожертв, куди люди зі всього світу можуть надсилати кошти, які потім розподіляються між претендентами на допомогу. Власне, подати заявку на гроші можуть три категорії громадян:

  • внутрішньо переміщені особи (ВПО);
  • сім'ї із дітьми;
  • військовослужбовці та учасники територіальної оборони.

При цьому важливо, аби потенційні отримувачі не покидали територію держави і продовжували жити в Україні. Як зауважують автори проєкту, в пріоритеті – родини, які виховують діток. Звісно, волонтери намагаються справедливо обирати з усіх претендентів і розподіляти кошти серед найбільш вразливих категорій громадян.

Щоб організація прийняла запит, потрібно вказати актуальну особисту інформацію, яку можуть за необхідності перевірити, попросивши надати підтверджуючі документи. Також необхідно описати ситуацію, в якій опинилася особа/сім'я, щоб узгодити розмір допомоги. До речі, суму можна обирати самостійно, хоча фонд залишає за собою право не погодитися та змінити розмір виплат.

Загалом Ukrainely надає фінансову допомогу в 11 700 грн, 15 600 грн, 19 500 грн, 23 400 грн або 27 300 грн – від 300 до 700 доларів. Повторно направити заявку на розгляд не можна: "Ми намагаємось допомогти якомога більшій кількості людей. Якщо ви вже отримали допомогу в одному з проєктів, подавати нову заяву не дозволяється".

Як тільки запит погодять, кошти перерахують на банківську картку протягом дня. Зауважте, виплати можуть розділити на кілька частин. А ще фонд дозволяє надсилати пожертвування криптовалютою.

Тисяча доларів від американських благодійників

Українці можуть скористатися пропозицією благодійної організації "1К", яка пропонує родинам допомогу в розмірі тисячі доларів. При цьому не перевірятимуть, чи перебуває отримувач за кордоном і на що він витрачатиме кошти. Щоправда, одиноким людям фінанси не передбачені, їх виплачують саме сім'ям. Програма не враховує вік членів родини, не зважає на матеріальне становище.

Щоб зареєструватися, варто заповнити анкету на офіційному сайті організації та обов’язково підписатися на сторінку у соціальних мережах. Якщо профілі претендентів будуть закриті, їм відмовлять у грошовій підтримці.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українці зможуть отримати безплатні продукти в АТБ через "Дію". Також ми повідомляли, що Єврокомісія надасть Україні додаткову допомогу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.