Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці зможуть отримати безплатні продукти в АТБ через "Дію" – інструкція

Якщо вам необхідні ці продукти, то ви повинні залишити свою заявку на порталі "єДопомога"

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть отримати безплатні продукти лише в певній мережі магазинів

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть отримати безплатні продуктові набори у мережі супермаркетів АТБ. Для цього варто виконати лише кілька кроків.

Про це йдеться на сайті АТБ.

Якщо вам необхідні ці продукти, то ви повинні залишити свою заявку на порталі "єДопомога". Далі ви отримаєте сертифікат, кошти з якого можна перевести у готівку на касах магазинів та розрахуватися за продукти.

Сертифікат заздалегідь оплатили небайдужі українці та благодійники, аби в тих, то потребує цього, була можливість придбати продукти.

Щоб отримати безплатний продуктовий набір у супермаркетах "АТБ", потрібно:

  • Зареєструватись на платформі.
  • Залишити заявку на допомогу, обравши з переліку партнерів допомоги мережу супермаркетів АТБ.
  • Коли благодійник вибере заявку та здійснить оплату, ви отримаєте код в електронному кабінеті на платформі та смс-повідомлення на номер мобільного телефону. Щоб скористатися допомогою, при купівлі товару на касі потрібно надати цифри коду з СМС або показати підписку "єДопомога" зі штрих-кодом для сканування.

Номінали сертифікатів – 200, 500 та 1 000 гривень. Він є одноразовим, а використати його можна у будь-якому магазині АТБ.

Також зверніть увагу, що сертифікат не розповсюджується на придбання лікеро-горілчаних і тютюнових виробів.

Ціни зростатимуть й надалі?

Раніше ми вже вам розповідали про те, що у 2023 році на кінцеву вартість харчових продуктів, крім нестійкої ситуації в енергетиці, впливатиме і сезонний фактор. Адже, наприклад, більшість овочів Україна отримувала із Херсонської області та півдня Запорізької, які наразі перебувають під контролем ворога.

"Напевно, ми побачимо досить велике зростання цін на олію. Минулого року вона зросла лише на 12% і досить серйозно відстає від загального тренду зростання цін. Тому, я думаю, цього року олія дорожчатиме", – пояснює директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Можливо таке, що подорожчає і хліб. Все через постійні відключення світла, які трапляються після російських атак на енергоінфраструктуру. Виробники, переробники та ритейлери, які користуються генераторами, не оплачуватимуть їхню роботу з власної кишені. А це означає, що додаткові витрати перекладуть на покупців.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, чому українці купуватимуть за ще більшою ціною. Також ми писали, які на початку 2023 року, а ще рекомендуємо прочитати про лайфхаки, які допоможуть навести лад у сімейному бюджеті та дізнатися, хто ж насправді може отримувати зарплату від 40 тисяч гривень в Україні.

Детальніше про допомогу для українців читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.