Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Допомога бізнесу: як ВПО можна отримати гранти

Для цієї справи вам потрібно зібрати пакет певних документів

Колаж: Pro Гроші

ВПО можуть отримати гроші для свого бізнесу

Колаж: Pro Гроші

Українці, які хочуть відкрити свій бізнес, можуть отримати допомогу від держави. На неї також можуть розраховувати й ВПО, які змушені перенести свої підприємства на нове місце або взагалі починати бізнес з нуля.

Про це розповіли в Мінреінтеграції.

Як отримати грант

Одна з державних ініціатив – програма "єРобота". Вона передбачає надання грантів для створення власної справи, розвитку садівництва, а також тепличного господарства. Подати заявку на участь у ній можна через "Дію".

До 250 тисяч гривень на власну справу

Цей грант може отримати кожен, хто має ідею для малого бізнесу. Претендувати на нього можуть фізособи та ФОПи. Для цього потрібно:

  • авторизуватися на порталі та заповнити заяву;
  • прикріпити бізнес-план за відповідною формою.

До 450 тисяч гривень на сад

Отримати грант на висаджування саду можуть ФОПи та юридичні особи, які мають землю або право користування нею принаймні 7 років. Для участі у конкурсі потрібно лише подати скановану копію проєкту висадки насаджень, підписану особою, яка його розробила.

Однак заяви, які подані без сканкопії, не будуть розглядати. Термін подання закінчується 16 грудня.

До 7 мільйонів гривень на теплицю

Грант можуть отримати ФОПи та юридичні особи, які мають землю або право користування нею на 7 років. Його надають на будівництво площею від 0,4 га до 2,4 га з кількістю створених нових робочих місць не менше 14 на 1 га площі.

До заяви обов’язково слід додати скановану копію проєкту будівництва модульної теплиці з кошторисною документацією, що підписана особою, яка його розробила.

Як ВПО не втратити виплати при зміні місця проживання

Внутрішньо переміщені особи, які змінили фактичне місце проживання, повинні стати на облік за новим місцем, щоб не втратити виплати.

Якщо ви переселенець і змінили місце проживання або повернулися до постійного, то необхідно повідомити про це органи соціального захисту населення.

Після цього буде робитися запит до відповідного органу за попереднім місцем проживання для продовження виплат.

Сайт Pro Гроші раніше розповідав, на яку нову допомогу можуть розраховувати переселенці в Україні. Також ми розповідали, як працюватиме УЗ у разі повного блекауту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.