Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Долар ще здивує? Що буде з валютним ринком найближчим часом

Разом з експертом розібралися, що чекає на валютний ринок вже найближчим часом та до чого готуватися українцям

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Що буде з валютним ринком найближчим часом

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

На валютному ринку України вже тривалий час спостерігається відносна стабільність. Коливання курсу іноземних валют не суттєве та відбувається в межах кількох копійок. Однак, чи залишатиметься ситуація й надалі стабільною та прогнозованою?

Про це сайту Pro Гроші розповів директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК" Герман Марченко.

Що буде з валютним ринок найближчим часом

Експерт зазначив, що на валютному ринку можна буде спостерігати тимчасові зміни курсу то в бік зростання, то в бік зменшення. Але їх варто вважати "ситуативними", адже у глобальному вимірі вони не здатні суттєво змінити кон’юнктуру ринку.

З останньої декади березня очікується пожвавлення в різних галузях економіки. По-перше, йдеться про аграрний сектор, адже починається посівна. По-друге, стабільна наразі енергосистема посприяє поновленню системного виробництва товарів. Це також певним чином сприятиме коливанню курсу валют.
Герман Марченко

Герман Марченко

Директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК"

Він також запевнив, що найближчим часом на готівкову валюту попит і пропозиція перебуватимуть в балансі та без ажіотажу. Також навряд чи спостерігатимуться раптові сплески покупців-продавців готівкової валюти.

НБУ оновив офіційний курс іноземних валют на 20 березня

Нацбанк оновив показники офіційного курсу іноземних валют на понеділок, 20 березня. Спостерігається зростання вартості євро:

  • 38,85 грн/євро (+0,14 грн).

Також несуттєво змінився й курс польського злотого у бік зростання:

  • 8,25 грн/злотий (+0,01 грн).

Щодо офіційного курсу долара, то він залишається незмінним на рівні 36,56 грн. Відомо, що останні зміни показників курсу американського долара відбулися ще у липні 2022 року.

Що буде з курсом долара протягом наступного тижня 20-26 березня

За словами експерта, протягом 20-26 березня курс долара коливатиметься в межах 38-39 гривень, а суттєвих змін на валютному ринку не очікується.

Він нагадав, що у лютому 2023 року спостерігалося значне зміцнення гривні. Причиною цьому став надлишок готівкової валюти, тобто пропозиція перевищила попит в середньому на 5-7%.

Раніше ми розповідали, скільки коштуватиме долар наприкінці 2023 року. Також ми писали, що зараз вигідніше робити з грошима. Більше про курс валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.