Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Обмінники вразять чергами? Що буде з курсом долара наступного тижня

Експерт пояснив, чого варто очікувати від курсу долара протягом наступного тижня 20-26 березня

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Що відбуватиметься з валютою наступного тижня

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

На валютному ринку України протягом наступного тижня не спостерігатиметься суттєвих змін. Курс долара коливатиметься в межах 38-39 гривень.

Про це сайту Pro Гроші розповів директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК" Герман Марченко.

Що відбуватиметься з курсом долара наступного тижня 20-26 березня

За словами експерта, на валютному ринку можливі тимчасові зміни курсу то в бік зростання, то в бік зменшення, однак їх варто вважати "ситуативними" (тимчасовими). Адже вони не здатні у глобальному вимірі змінити кон’юнктуру ринку.

За нашими оцінками, впродовж 20-26 березня попит і пропозиція на готівкову валюту перебуватимуть в балансі, без ажіотажу та раптових сплесків активності покупців-продавців.
Герман Марченко

Герман Марченко

Директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК"

Він також нагадав, що однією з причин зміцнення гривні у лютому та на початку березня став надлишок готівкової валюти, тобто пропозиція перевищила попит в середньому на 5-7%.

Варто також зауважити, що з останньої декади березня очікується пожвавлення в різних галузях економіки. По-перше, йдеться про аграрний сектор, адже починається посівна. По-друге, стабільна наразі енергосистема посприяє поновленню системного виробництва товарів, – каже експерт.

Марченко наголосив, що зростання економіки в умовах війни — дуже важливий фактор, який потенційно може зменшити залежність України від макрофінансової допомоги й продовжувати втримувати готівковий курс іноземних валют.

Яким буде курс долара через два місяці

Експерт пояснив, що на певну зміну курсу долара протягом весни 2023 року можуть впливати такі чинники:

  • помірний рівень інфляції;
  • дієвий "алгоритм" макрофінансової допомоги від іноземних партнерів у розмірі до 4 млрд доларів на місяць;
  • утримання Нацбанком облікової ставки на рівні 25%, постійного офіційного курсу, а також балансу між попитом та пропозицією на готівкову валюту за рахунок впровадження конвертаційних депозитних програм.

Раніше ми розповідали, чи варто зараз купувати долари. Також ми писали, скільки коштуватиме долар наприкінці 2023 року. Більше про курс валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.