Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Долар тримається впевнено: який курс валют в українських банках

Середній курс купівлі/продажу долара в касах банків становить 41,30/42,20 грн, при цьому офіційний курс, встановлений НБУ, не виріс

Колаж: Pro Гроші

Курс валют в українських банках: скільки коштує долар і євро

Колаж: Pro Гроші

Станом на середу, 28 вересня, українці можуть придбати долар в банківських касах у середньому за 42,20 грн, тоді як кілька днів назад курс встановився на 55 копійок вище.

За скільки в Україні доступна для купівлі та продажу валюта у банках – повідомляє "Мінфін".

Курси валют у різних банках України

Долар українці можуть здати у банківські каси по курсу 41,30 грн, що на 40 копійок менше попереднього значення. Євро теж дещо стабілізувалося та поступово падає: середня вартість купівлі/продажу становить 39,50/40,65 грн за одну валютну одиницю.

Котирування долара до гривні на міжбанку – 36,56/36,93 грн за долар. Євро – 35,19/35,54. Національний банк зафіксував офіційний курс гривні до американського долара на рівні 36,57 грн/долар. Це більше попереднього показника на 0 коп. Євро трішки виріс, до значення 35,26 грн/євро. Курс подорожчав всього на 2 коп.

Загальна ситуація в різних українських банках стосовно курсу долара наступна:

  • ПриватБанк – 41,40 грн при купівлі та 41,90 грн за долар при продажі;
  • Ощадбанк – 4145 грн і 41,99 грн за дол.;
  • Укрексімбанк – 41,50 грн та 41,90 грн за дол.;
  • Райффайзен Банк – 41,70 грн та 42,20 грн за дол.;
  • ПУМБ – 41,00 грн і 42,00 грн за дол.;
  • Альфа Банк – 41,10 грн та 42,20 грн за дол.

Спроби НБУ підсилити валютний ринок

Національний банк України продовжує частково забезпечувати ринок готівкової валюти, проте ці спроби є недостатніми для стабілізації. Однією з причин є негативні настрої світової спільноти, які посилилися через воєнну ескалацію, початок так званих референдумів на окупованих територіях та оголошену часткову мобілізацію в РФ.

Минулого понеділка регулятор продав майже 100 млн готівкової валюти. На жаль, попит на неї в українських банках не зменшується, тож ці кошти не змогли покрити необхідність. Наразі велика частина фінустанов взагалі відмовилася від продажу долара та євро, використовуючи свої ресурси тільки для повернення валютних депозитів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, через що пенсіонерка опинилась у боргах за лічені години. Також ми повідомляли, що інвесторів звільнили від податку на прибуток до 2035 року.

Детальніше про курси валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.