Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Інвесторів звільнили від податку на прибуток до 2035 року

Податківці нагадали про особливості оподаткування податком на прибуток інвесторів

Фото: УНІАН, Unsplash; Колаж: Pro Гроші

Особливості оподаткування для інвесторів

Фото: УНІАН, Unsplash; Колаж: Pro Гроші

В Україні до 1 січня 2023 року застосовуються особливості оподаткування прибутку підприємства. Йдеться про інвестора із значними інвестиціями, який є стороною спеціального інвестиційного договору, укладеного відповідно до закону.

Про це нагадує Головне управління ДПС у Дніпропетровській області.

Винятком є ті інвестори, які реалізують інвестиційні проєкти у сферах добування з метою подальшої переробки та/або збагачення корисних копалин.

Що передбачають особливості оподаткування

Особливості оподаткування прибутку таких платників полягають у звільненні від оподаткування податком на прибуток підприємств – інвесторів із значними інвестиціями протягом п’яти послідовних років.

Обов’язковою умовою застосування цієї преференції є те, що стосується вона виключно оподатковуваного прибутку, який отриманий внаслідок виконання спеціального інвестиційного договору.

Яка галузь найбільше приваблює інвестора

Наразі логістична галузь є найбільш цікавою для інвесторів в Україні. Це не будуть багатомільярдні інвестиції, але в цій сфері ми можемо розраховувати на значний ріст.

Говорячи про еволюцію росту логістики, випливає таке: раніше 100% сільгосппродукції транспортувалося морським шляхом, але з березня до червня Україна перейшла на автотранспорт і залізницю. Відновлення в серпні роботи окремих морських портів дозволило збільшити сумарний експорт.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.