Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Долар не заспокоюється: що сталося з курсом в обмінниках

Розповідаємо, який курс валют встановили в українських обмінниках у вівторок, 20 вересня

Фото: НБУ, Уніан. Колаж: Pro Гроші

Долар в обмінниках знову росте

Фото: НБУ, Уніан. Колаж: Pro Гроші

В Україні протягом останнього тижня курс долара у банках та обмінниках постійно зростав. Тренд продовжується і 20 вересня, коли гривня в обмінниках знову ослабла.

За допомогою даних спеціалізованого сайту Finance.ua розповідаємо, що відбувається з курсом американської валюти.

Який курс купівлі і продажу

В обмінниках 20 вересня станом на 13:00 склалася така ситуація: середній курс продажу становить 42,33 грн за долар, а купівлі – 42,15 грн.

Днем раніше, у понеділок, середній курс продажу був на рівні 42,29 грн за долар, а купівлі – 42,06 грн. Тобто, долар зріс на 4 та 9 копійок.

А от у банках ситуація краща для гривні. 20 вересня долар коштує в середньому 41,47 грн (продаж), та 40,56 грн (купівля).

Коли краще купувати валюту?

Раніше редакція Pro Гроші поспілкувалася із членом Економічного дискусійного клубу Олегом Пендзином, який розповів, що курс долара протягом наступного року може сягнути 50 грн.

"Є дуже багато подій, які можуть змінити курс або вверх або вниз, просто треба розуміти, що загальний тренд спрямований на падіння ринку. Тому якщо хтось хоче вкласти гроші в долари, напевно є сенс сьогодні брати валюту", – пояснив Пендзин.

Він наголосив, що є багато тенденцій, як і непередбачувана ситуація в країні, які разом вказують на те, що чекати з купівлею валюти не варто.

Водночас у НБУ запевняють, що змін з офіційним курсом долара поки не буде. Зокрема на стабілізацію вплинули такі чинники:

  • збільшення резервів НБУ;
  • зменшення дефіциту зовнішньої торгівлі та збільшення експорту;
  • НБУ зменшив "друк" гривні для фінансування дефіциту бюджету.

Раніше ми розповідали про те, який прогноз щодо долара на 2023 рік дали у Міністерстві фінансів. Читайте також, чому курс долара досяг максимуму за 20 років по відношенню до інших валют.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.