Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

До 86 000 грн на сім’ю – хто і як може отримати нову фінансову допомогу

Запис на реєстрацію для отримання коштів доступний через чат-бот у Telegram, але подання заявки не гарантує затвердження виплат

Фото: УНІАН, chnu.edu.ua. Колаж: Pro Гроші

ВПО можуть отримати нову фінансову допомогу

Фото: УНІАН, chnu.edu.ua. Колаж: Pro Гроші

Благодійна організація Caritas-Spes-Odessa оголосила про прийом заявок на виплати стабілізаційної та екстреної фінансової допомоги. Йдеться про 3 600 грн протягом 6 місяців, тобто загалом людина може отримати 21 600 грн за півроку. В одній сім’ї однакові виплати можуть затвердити максимум чотирьом особам.

Про це йдеться в повідомленні організації на Facebook.

Грошова підтримка призначена для українців, які мають статус внутрішньо переміщених осіб із тимчасово окупованих територій або населених пунктів, де велися/ведуться бойові дії. Участь у програмі стабілізаційної фінансової допомоги доступна нашим громадянам, які зареєстровані на вказаних територіях або мають статус постраждалого внаслідок війни.

Екстрені виплати призначають особам, які:

  • виїхали з-під окупації чи зони активних бойових дій протягом останніх 30 днів;
  • проживають у межах 30 км від фронту;
  • постраждали від раптових обстрілів протягом останніх 60 днів.

Усім, хто підходить під критерії, будуть виплачувати 3 600 грн щомісяця упродовж півроку. На одне домогосподарство загалом можна отримати до 86 400 грн, якщо виплати узгодять чотирьом членам сім’ї. Пріоритет матимуть родини, в яких є:

  • одинокі батьки;
  • вагітні жінки;
  • діти до трьох років;
  • люди похилого віку;
  • серйозно хворі люди;
  • особи з інвалідністю.

Також коштами забезпечуватимуть домогосподарства з доходом менше ніж 6 300 грн на одну людину. Щоб успішно пройти реєстрацію, потрібно підготувати оригінали документів (електронних чи паперових), зокрема, паспорту громадянина України, ідентифікаційного коду, свідоцтва про народження дітей, довідки про доходи всіх повнолітніх членів родини.

Також важливо надати підтвердження наявності категорії вразливості. Наприклад, довідки про інвалідність, статус ВПО, вагітність, важку хворобу чи проживання у колективному центрі. Записатися на реєстрацію можна через Telegram-бот за посиланням.

Допомога українцям взимку

Раніше ми розповідали, що на потреби українців у зимовий період Управління Верховного комісара ООН у справах біженців планує виділити 123 млн доларів. Ці кошти будуть розподілені на кілька потреба – фінансові виплати і забезпечення речами для утеплення.

Як уточнили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, грошову підтримку зможуть отримати близько 450 тисяч осіб. А загалом допомога від ООН призначена для 900 тисяч українців, постраждалих від війни.

Організація буде роздавати нашим громадянам обігрівачі, теплий одяг, матраци та матеріали для утеплення житла. Також представники ООН обіцяють надавати допомогу в пошуках тимчасового помешкання. А отримані кошти призначені для оплати комунальних послуг, зокрема, електроенергії, та оренди квартири.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українцям виплатять гроші до Дня Захисників і Захисниць України. Також ми повідомляли, що сім'ї в Україні можуть отримати по 53 000 грн допомоги і розповідали, кому виплатять такі гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.