Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деяким ВПО доступна нова грошова допомога – хто може отримати

Протягом трьох місяців переселенці можуть отримувати 2 200 грн допомоги на кожного члена родини

Фото: Zmina. Колаж: Pro Гроші

Додатково 2200 гривень можуть отримати члени родин, які відповідають критеріям

Фото: Zmina. Колаж: Pro Гроші

Внутрішньо переміщені особи можуть оформити отримання нової грошової допомоги. Проєкт започаткував Консорціум Реагування спільно з благодійним фондом "Право на захист" і Бюро гуманітарної допомоги USAID.

Про деталі повідомила пресслужба Фонду.

Хто може претендувати на кошти

Переселенцям, які змінили постійне місце проживання на громади Дніпропетровської, Київської, Сумської чи Хмельницької областей, належать додаткові кошти у розмірі 2 200 гривень на кожного члена сім’ї. Гроші розраховані на три місяці, тож загальне нарахування становить 6 600 грн на людину.

Ви можете оформити фінансову підтримку, якщо відповідаєте критеріям, перерахованим нижче.

  1. Переїхали до вказаних регіонів протягом останніх 30 днів.
  2. Ваше домогосподарство постраждало від бойових дій.
  3. Через війну ви втратили члена родини.
  4. Повномасштабне вторгнення призвело до втрати вами засобів до існування. Йдеться, наприклад, про руйнування чи пошкодження виробництва, магазину, ферми, домашньої худоби тощо.
  5. Ви з сім’єю до 1 вересня перемістились у зазначену область, дохід за останні три місяці не перевищує 5 400 грн на особу, а також маєте вразливості. До таких відносять: наявність двох або більше дітей, осіб з особливими потребами; ведення господарства лише чоловіком чи жінкою (без допомоги); присутність у родині вагітних або жінок з грудними дітьми до двох років; догляд за людьми похилого віку.

Зауважимо, не мають право на оформлення допомоги українці, які раніше отримували фінансову підтримку у рамках виплат від міжнародних організацій.

Як зареєструватись у програмі

Щоб стати на облік, варто відвідати пункт реєстрації у населеному пункті вашої області. Обов’язково прийти з усіма членами родини, які претендують на допомогу. Адреси та графік роботи пунктів реєстрації:

  • м. Кривий Ріг: вул. Хабаровська, 1 (графік роботи: будні з 9:00 до 18:00);
  • м. Хмельницький: вул. Героїв Майдану, 28 (графік роботи: будні з 9:00 до 18:00).

У Київській та Сумській областях функціонуватимуть лише мобільні бригади, які працюють відповідно до розкладу руху. Дізнатися графік можна в місцевих Telegram-каналах.

Для успішного проведення процедури потрібно надати документи, зокрема паспорт громадянина України, свідоцтво про народження дитини (якщо реєструєте її), номер облікової картки платника податків (всіх, хто претендує на допомогу), банківські реквізити (розрахунковий номер IBAN), підтверджуючі довідки про відповідність категорії вразливості.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що зміниться для пенсіонерів у 2023 році. Також ми повідомляли, що фінансова допомога по вагітності та пологах зросла.

Більше новин про допомогу українцям під час війни читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.