Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі українці втрачають доступ до застосунку Ощад24 – в чому проблема

Українці на окупованих територіях не можуть зайти в застосунок від Ощадбанку

Фото: FB Ощадбанк, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Пенсіонерка втратила доступ до застосунку Ощадбанку

Фото: FB Ощадбанк, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнтка Ощадбанку, яка проживає на тимчасово окупованій території, має відкриту пенсійну карту та користується новим додатком Ощад24. Але з незрозумілих причин втратила доступ і не може скористатися мобільним застосунком.

Свою історію вона розповіла на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Як уточнила користувачка з ніком jana10021971, в її населеному пункті майже немає зв’язку, оскільки він перебуває в окупації Росією. Тому розв'язати будь-які технічні проблеми за допомогою інтернет-мережі їй важко. Жінка зіткнулася з ситуацією, коли додаток Ощад24 не працює, точніше, не дозволяє здійснити авторизацію для входу. На екрані після вводу логіну та пароля з’являється напис про невірний код доступу.

Українка дізналася про масовість проблеми у жителів тимчасово окупованих територій: знайомі повідомили, що в їхньому гаджеті також стався збій, а коментарі в Інтернеті підтвердили побоювання. "Ми вирішили почекати день, але нічого не змінилося, окрім того, що тепер пише "перевірте оновлення додатку". Офіційних коментарів від банку немає, на гарячій лінії сказали також все оновити, але додаток у мене останньої версії, оновлень у Play Market немає", – зауважила клієнтка.

Оператор порекомендувала видалити Ощад24 та встановити заново, але через погане покриття мережі це зробити неможливо. Співробітники намагалися вирішити проблему методом відправки коду в Viber, але жінка цим месенджером не користується, завантажити його на телефон не може з огляду на відсутність зв’язку.

Виходить, пенсіонерка опинилася у безвихідній ситуації, при чому фінансова установа ніяк не коментує випадок і не пояснює, чому вхід в актуальну версію застосунку заблокувався. "Я живу на свою пенсію, інших джерел доходу немає. Чому один з найбільших банків це допустив? Вже промовчу про відеоідентифікацію і вхід по пін-коду без SMS, які є у ПриватБанка", – обурливо констатувала клієнтка.

Що відповіли в Ощадбанку

На порталі Мінфін представники фінустанови не допомогли користувачці та не надали жодної нової інформації. Як зауважили в Ощадбанку, якщо в Play Market не відобразилося останнього оновлення додатку, тоді необхідно його перевстановити та спробувати увійти повторно. Також порекомендували все-таки завантажити Viber на телефон, бо туди оператор відправить код доступу, після чого можна встановити вхід і підтвердження операцій.

Клієнти масово скаржаться на ще одну проблему – необхідність пройти актуалізацію даних. Для пенсіонерів це важка процедура, оскільки вимагає особистої присутності у відділенні, причому лише того регіону, де раніше відкрили рахунок. Можливості оновити інформацію дистанційно, через відеозв’язок, немає.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнти Ощадбанку зіткнулися з картковою проблемою. Також ми повідомляли, що Ощадбанк нагадав клієнтам про важливу процедуру.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.