Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі українці можуть отримати гроші від японського фонду – хто і скільки

Кошти пропонує японський фонд The Matsumae International Foundation іноземцям, в тому числі – українцям

Фото: Pixabay, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Грантова програма від японського фонду

Фото: Pixabay, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Громадяни України можуть претендувати на грант від японського фонду на здійснення дослідницької діяльності. Гроші доступні лише науковцям, які підходять під визначені критерії та можуть переїхати до Японії для тривалої роботи.

Про це повідомляє сайт Visit Ukraine.

Країна прийматиме громадян інших держав, щоб забезпечити їх робочими місцями в університетах і дослідницьких установах. При цьому фонд виплачуватиме науковцям 220 000 єн щомісяця для покриття витрат, пов’язаних з діяльністю, і додатково призначить одноразову виплату в розмірі 120 000 єн.

Ці кошти не можуть бути витрачені на потреби, що не відповідають цільовим – облаштування життя в Японії, страхування здоров’я, квитки в обидві сторони, подорож країною для кращого розуміння її традицій. Щоправда, отримати фінанси можна буде лише з 2024 року, оскільки переможці працюватимуть протягом шести місяців з квітня 2024 по березень 2025 року.

Щоб взяти участь у гранті, потрібно подати заявку, приймання триватиме з 1 квітня до 30 червня 2023 року. Представники фонду перевірять надані документи та до листопада оголосять імена 10 переможців. Але претендувати на програму можуть кандидати, які відповідають наступним вимогам:

  • відсутність японського громадянства чи походження;
  • запрошення від установи, в якій плануєте працювати;
  • пріоритет докторського ступеня у природничих науках, інженерії та медицині;
  • вік менше ніж 50 років на момент подання заявки;
  • знання англійської чи японської мов;
  • відсутність довгострокового досвіду перебування в Японії.

Заяву разом з повним пакетом документів потрібно надіслати на адресу [email protected]. Йдеться про заповнену анкету, план дослідження, резюме та список публікацій, рекомендаційний лист від роботодавця, електронні копії академічних сертифікатів/дипломів, лист-запрошення від установи.

Гранти від уряду України

Держава також дбає про власних громадян і пропонує урядові програми на відкриття власної справи. Проєкт "єРобота" передбачає надання грантів на бізнес: до 250 тисяч гривень – на підприємницьку діяльність, до 450 тисяч гривень – на садівництво, до 7 мільйонів гривень – на теплицю, до 3,5 мільйонів гривень – на ІТ-стартап (наразі перебуває на стадії розробки).

Заяву можна подати через додаток "Дія", заздалегідь склавши бізнес-план і захистивши його на співбесіді в місцевому центрі зайнятості. Державна програма допоможе новачкам у сфері підприємництва залучити початкові фінансові інвестиції та запропонувати охочим робочі місця.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнтка Ощадбанку залишилася без грантових коштів. Також ми повідомляли, що в Україні запустили офіційний сайт "єРобота".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.