Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі люди, які виїхали за кордон, зможуть отримувати субсидії в Україні: кого це стосується

Навіть, якщо ви перебуваєте за межами країни понад 60 днів, то будете продовжувати отримувати гроші

Колаж: Pro Деньги

Хто продовже отримувати фінансову допомогу

Колаж: Pro Деньги

З початку повномасштабного вторгнення чимало українців виїхали за кордон, однак саме таким людям уряд дозволив продовжувати отримувати субсидії в Україні.

Про це йдеться в постанові Кабміну №1041.

Навіть, якщо ви перебуваєте за межами країни понад 60 днів, то будете продовжувати отримувати субсидію. Однак варто памʼятати, що фінансової допомоги вам не бачити, якщо ваша відсутність в Україні пов'язана:

  • зі службовим відрядженням;

  • з лікуванням за кордоном;

  • з навчанням;

  • доглядом за дитиною до 3 років.

Що необхідно робити

Згідно з переліком змін до постанови, для отримання субсидії необхідно подати документи до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення, Центру надання адмінпослуг (ЦНАП) або органу Пенсійного фонду України.

Нова процедура призначення субсидії

Раніше ми вже писали, що у Мінсоцполітики вирішили відійти від застарілої процедури оформлення субсидій здійснювати її призначення через Пенсійний фонд України. За допомогою ІТ-систем ПФУ призначати пільги можна буде у будь-якій точці України.

Це особливо корисно для переселенців, які проживали на тимчасово окупованих територіях, оскільки схвалити їх заявку можна будет у будь-якій іншій точці країни.

Також це дасть змогу автоматизувати процеси нарахування та виплати пільг та житлових субсидій і надійно зберігати дані осіб, які мають право на отримання таких привілеїв.

Нагадаємо, які виплати не завадять отриманню субсидії і розповідали, кому ще тепер можуть призначити допомогу на оплату комунальних послуг.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.